Netflix'ten yepyeni bir hamle! İlanları bile yayınlandı

Netflix'ten yepyeni bir hamle! İlanları bile yayınlandı
Dünyanın en büyük video içerik platformu Netflix'in oyun sektörüne girmeye hazırlandığı bildirildi. Son iş ilanlarına göre şirkete, oyun sektöründe deneyimli olan bazı yöneticilerin alınması hedeflenirken Netflix'in oyun dünyasından önemli isimlerle iletişimde olduğu belirtildi.

Medyaradar''da yer alan habere göre, Covid-19 salgının hafiflemesi ile birlikte abone sayısındaki artışın yavaşlaması ve Disney, HBO, Apple ve diğerler isimlerin yeni yayın hizmetlerinin artan rekabetiyle karşılaşan Netflix, yeni bir pazara giriş yapmayı düşünüyor.

OYUN SEKTÖRÜNE GİRECEKLER

Netflix, son iş ilanlarına göre şirkete, oyun sektöründe deneyimli olan bazı yöneticiler almak istiyor. Net bir açıklama yapılmasa da Netflix''in oyun dünyasından önemli isimlerle iletişimde olduğu belirtildi.

Daha önce Dark Tactics ve Stranger Things oyunları yapan şirket, ikisinde de istenilen başarıyı gösteremedi.

Netflix''in oyun denemeleri dışında oyun dizileri ve filmleri hazırlama konusunda çok istekli. Assassin''s Creed, Cyberpunk 2077, The Division ve daha birçok oyunun uyarlamasını şu anda hazırlıyor.

Bir Netflix sözcüsünün Polygon''a yaptığı açıklama şu şekilde:

"Üyelerimiz içeriğimizin çeşitliliğine ve kalitesine değer veriyor. Dizilerden belgesellere, filme, yerel dilde orijinallere ve realite TV''ye kadar tekliflerimizi bu yüzden sürekli olarak genişletiyoruz. Üyeler ayrıca Bandersnatch ve You v. Wild gibi etkileşimli şovlar veya Stranger Things, La Casa de Papel ve To All the Boys dizilerini temel alan oyunlar aracılığıyla sevdikleri hikayelerle daha doğrudan etkileşim kurmanın keyfini çıkarıyor. Bu nedenle, etkileşimli eğlenceyle daha fazlasını yapmaktan heyecan duyuyoruz."

İlgili Haberler