New York Otomobil Fuarı’nda 2015 için büyük şölen

New York Otomobil Fuarı’nda 2015 için büyük şölen
ABD’nin New York şehrinde Cuma günü başlayan 114. Uluslararası Otomobil Fuarı’nda bir birinden şık son model araçlar görücüye çıktı

Dünyaca ünlü 40’tan fazla otomobil markasının 2015 modellerinin sergilendiği fuar, 18 Nisan’da ziyaretçilerine kapılarını açtı. Javits Center’da düzenlenen fuarda, General Motors, Ford, Chrysler gibi Amerika’nın önde gelen otomobil üreticilerinin yanı sıra, Alman, Japon, Güney Koreli ve İngiliz markaları da yer aldı. 

Her yıl ortalama 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayan fuar; 27 Nisan’a kadar açık kalacak. Fuarda, Alman markası Mercedes’in spor otomobili ‘S63 AMG Coupe’ve Volkswagen’in yeni ’Jetta Hybrid’modeli ilgi gören araçlar arasında bulunuyor. Tek kapılı S63 AMG, 577 beygir gücüne sahip. Mercedes, spor otomobilini 2014 sonbaharda 150 bin dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sürmeyi planlıyor. Volkswagen ise Jetta Hybrid modelini görkemli bir törenle tanıttı. Bugatti Veyron’un pabucu dama atan araç İsveç markası Koenigsegg de fuarda büyük ilgi görüyor. 

Nissan-GM-Chevrolet
Japon markası Nissan ise ‘Murano’ve ’Versa Sedan’modelleri ile şova katıldı. Amerikalı otomotiv devi General Motors (GM) yeni ’Z06 Corvette’ve Chevrolet ‘Trax SUV’modellerini tanıttı.  Dünyaca ünlü spor otomobil markası Porshce’nin 1964 yılında ürettiği arkadan itişli ‘Porsche 911’modeli ise diğer ilgi gören araçlar arasındaydı. 

Fransız Bugatti Veyron
Fuarın en pahalı otomobili ise Fransız otomobil markası Bugatti Veyron oldu. Yılda 40 civarında araç üreten Bugatti Veyron, üç saniye içinde saatte 60 mil hıza ulaşabiliyor. Otomobilin ortalama fiyatı ise 2 buçuk milyon dolar civarında. İtalyan markası Alfa Romeo de 22 yıl aradan sonra ilk kez fuardaki yerini aldı. Mazda’nın spor modeli ’MX-5 Miata’, bu yıl 25.yıl dönümünü kutladı. Şirket, ABD genelinde satılmak üzere toplam 100 adet MX-5 Miata, sipariş aldı. 

Koenigsegg Agera R
İsveçli üreticinin süper spor aracı 0’dan 100 km/s hıza sadece 2.9 saniyede çıkarken, 200 km/s hıza ise 7,9 saniyede ulaşıyor. Aracın 0-200-0 km/s arasını 12.7 saniyede alabilmesi  ise, gidebildiği kadar durabildiğini de gösteriyor.  Araç bu fren zamanını, karbon seramik frenlerine borçlu.

Porsche 911 GT3
Dünya “En İyi Performans” ödülünü Porsche 911 GT3 aldı. Araç, 0-200 km/h hıza 12 saniyenin altında bir sürede lükselebiliyor, maksimum, 310 km/h hıza çıkabiliyor. Porsche mühendisleri yeni 911’in koltuk, kaput ve ön tamponunu karbon fiberden imal etmiş. Şirketin yöneticisi Andre Oosthuizen, ödül ile birlikte böyle poz verdi. 

Honda FIT
Geçtiğimiz yıl içerisinde Japonya’da piyasaya çıkan Honda FIT modeli araç, Hybrid versiyonuyla satış rekorları kırmaya başladı. Otomobil tutkunları Honda’nın bu modeline de bakmaktan gözlerini alamadı.