8 günde 168 PKK’lı terörist öldürüldü

8 günde 168 PKK’lı terörist öldürüldü
Şırnak’ın Cizre ve Silopi, Diyarbakır’ın Sur, Mardin’in Dargeçit ve Nusaybin ilçeleri ile Bitlis’te terör örgütününe yönelik operasyonlar devam ediyor

Operasyonlar kapsamında 8 günde Cizre’de 113, Silopi’de 9, Sur’da 23, Dargeçit’te 16, Nusaybin’de 3 ve Bitlis’te 4 olmak üzere toplam 168 terörist etkisiz hale getirildi. Cizre’de bir terörist ise sağ yakalandı. Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 14 Aralık’ta hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçeden şiddetli patlama, silah sesleri geliyor, ilçe merkezlerinden dumanlar yükseliyor. Cizre’deki operasyonlarda 113 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, operasyonlarda 9 PKK’lı terörist öldürüldü.  Diyarbakır Merkez Sur İlçesi’nde barikatların kaldırılması, hendekleri kapatılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 21’nci gününde çatışmalar çıktı. Operasyonlarda şu ana kadar 23 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlar sürüyor

İlçede 7’nci Kolordu Komutanlığı’na bağlı askerler, polis ve jandarma özel harekat timleri operasyonlara devam ediyor.  Mardin’in sokağa çıkma yasağı bulunan Dargeçit İlçesi’ndeki ise şu ana kadar 16 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Mardin’in sokağa çıkma yasağı bulunan Nusaybin İlçesi’nde güvenlik güçlerinin PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonlarda şu ana kadar 3 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Bitlis’in Sehi Ormanları bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 4 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.