New York Times'tan çarpıcı Akşener analizi

New York Times'tan çarpıcı Akşener analizi
24 Haziran seçimlerine saatler kala New York Times gazetesi çarpıcı bir analiz yayınladı. Analizde Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in hitap ettiği kısmın büyük bir çoğunluğunun Erdoğan ve AKP’nin tabanı olduğu ifade ediliyor.

24 Haziran seçimleri öncesinde ABD'nin prestijli gazetelerinden New York Times, Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i yorumladı. 

“TÜRKİYE’NİN DEMİR LEYDİSİ”

New York Times, İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener için de dikkat çeken yorumlarda bulundu. Akşener’in yarıştaki tek kadın aday olduğunun ifade edildiği haberde, İYİ Parti Genel Başkanı’nın MHP kökenli olduğu ve 90’lı yıllarda içişleri bakanlığı görevinde de bulunduğu bilgisi verildi.

Akşener’in destekçileri tarafından “Dişi Kurt”, İngiliz basını tarafından ise “Türkiye’nin Demir Leydisi” olarak anıldığını söylüyor. NYT, Akşener’in “İnançlı bir Müslüman ve koyu bir milliyetçi” olduğunu ifade ederken hitap ettiği kısmın büyük bir çoğunluğunun Erdoğan ve AKP’nin tabanı olduğunun altını çiziyor.