Nifak tohumları bu ülkede kök tutmaz

Nifak tohumları bu ülkede kök tutmaz
MHP lideri Devlet Bahçeli, Ertuğrul Gazi’yi anma şenliklerinin ikinci gününde yaptığı konuşmada, “Milletimiz, ayrık otlarının bitmesine izin vermeyecek” dedi

Nifak tohumları bu ülkede kök tutmaz

Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen 733. Ertuğrul Gazi’yi anma etkinliklerine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli burada yaptığı konuşmada, “Sizlerden aldığım ilhamla ve size olan güvenimle diyebilirim ki, Türk milletinin ayrışmasına neden olacak, nifak tohumları millet varlığında asla kök tutamayacaktır” dedi. Milletin tertemiz evlatlarının vatanımız içinde ayrık otlarının bitmesine izin vermeyeceğini de belirten Bahçeli, “Türk milleti birliğini sağlamak için Söğüt’ten nasıl yola koyulmuşsa Ankara’da güç ve ülkü birliği yaparak nasıl bağımsız bir cumhuriyet kurmuşsa bugün de milli birlik ve kimlik üzerindeki tehlikeleri def edecek basireti bir kez daha gösterecektir. Osmanlı İmparatorluğu’nun çok sayıda inanç ve toplumu sevk idare becerisini idrak etmeden yapılacak her yorum bu devletin mirasçısı cumhuriyetimizi yıkıma götürecek tehlikelere ortam açacaktır” diye konuştu. 

Millet olma bilinci
Geçmişin doğru tahlil ve analizinin Türk milletine ışık tutacağını kaydeden Bahçeli, “Unutmayalım ki 6 asır süren bir imparatorluğun mevcudiyetindeki asıl unsur farklıkları, kaşıyan değil birleştiren, ayrılıkları kışkırtan değil bütünleştiren, kimlikleri tahrik eden değil millet kimliğinde barındıran, dirliği ve düzeni bozmaya kalkışana dersini veren yönetim anlayışıdır” ifadelerinin kullandı. Birlerinin iddia ettiği gibi Osmanlı’nın kimlik oluşturamamış, tesadüfen bir araya gelmiş, alt kültürlerin dağınık ve sorumsuz bir idare merkezi olmadığını kaydeden Bahçeli, “Aksine tarihin derinliklerinden gelen Türk devlet ve yönetim geleneğinin tipik ve zirveye yükselmiş bir devamıdır. Asırlarca süren hükümranlığımızın temeli millet olma bilincinde saklıdır” dedi. 

Geriye dönüş yok
Bahçeli konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bizim açımızdan Söğüt yolundan, Söğüt düşünden Söğüt faziletinden geriye dönüş, geriye kıvrılış yoktur. Türk milletini öz yurdunda ‘etnik bir topluluk’ haline indirgeyip kavmiyetçi körlükten kurtulamayanların Türkmen ruhunu beylikten imparatorluğa götüren kucaklayıcı milli siyaseti anlaması da mümkün değildir. İnancım o dur ki, bütün olumsuzluklara rağmen dün Söğüt toprağında filizlenip imparatorluğa dönüşen milli kudret bugün yine sizlerin tertemiz ve asıl gönüllerinde devam etmektedir. Türkiye sizlere emanettir.” 

Başbakan’dan çağrı
Etkinliğe katılan Başbakan Davutoğlu ise şunları söyledi: “Dünyaya ve insanlığa çağrımız birlik çağrısıdır, barış çağrısıdır. Türkiye’deki her bir kardeşimize, 77 milyon kardeşimize çağrımız birlik çağrısıdır, barış çağrısıdır ve geleceğe ümitle bakma çağrısıdır. Ertuğrul Gazi’nin huzurunda söz veriyoruz, onun başlattığı yürüyüş ebediyete kadar devam edecek. Ecdaddan gelen bu miras, kim ne derse desin sonsuza kadar korunacak, gelecek nesillere emanet olarak devredilecek.”