Niğde'de yapılmayan havalimanına protestolu sembolik açılış

Niğde'de yapılmayan havalimanına protestolu sembolik açılış
CHP’liler, Niğde’de temeli 1995’te atılan ancak 23 yıldır bitirilemeyen havalimanı için sembolik bir kutlama yaparak tepki gösterdi.

CHP Niğde İl Başkanlığı, Bor ilçesine havaalanı yapılmamasını protesto etti.

Partililer, ilçede havaalanı yapılması planlanan alana, üzerinde uçak fotoğrafı bulunan pano yerleştirildi, CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer fotoğrafın kapısından indi. CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem de İstanbul’dan Niğde’ye temsili uçakla geldiklerini söyledi.

Gürer, burada yaptığı konuşmada, 1995 yılında havaalanını temelinin atıldığını anımsattı.

Sembolik olarak havaalanına uçak indirdiklerini belirten Gürer, “Niğde’de üniversitenin, sanayinin gelişmesi, aş, iş olanaklarının artacağı yatırımların bölgeye gelmesi için şiddetle havaalanına ihtiyaç var. Ülkemizin her yerinde havaalanı olsun isteriz. Çünkü havaalanı zaruri ihtiyaç.” dedi.

Konuşmaların ardından partililer davul zurna eşliğinde oynadı.

Partinin Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, il başkanı, ilçe başkanları ve diğer partlililerle havaalanı yapılacağını söylenen boş araziye gitti. 

Gürer, yıllar önce temeli atılan ‘havaalanı’ için AKP’li cumhurbaşkanı, başbakan ve ulaştırma bakanlarının söz verdiğini ancak bir türlü sözlerini tutmadıklarını ifade etti.

CHP’li vekil, ulaştırma bakanlığının soru önergelerine yanıt verdiğini, yanıtta havaalanının öngörülebilir bir süreçte yapılamayacağının belirtildiğini aktardı.

Gürer, getirdikleri ‘uçak’ için de “Uçağı havaalanı olacak alana indirdik. Boş vaatleri teşhir ettik” dedi. Vekil, üzerine uçak fotoğrafı yerleştirilen panodaki merdivenlerden inerek kendisini bekleyen halkı selamladı.