Nihal Olçok: "Türkiye’de yanlışa yanlış diyemezsin"

Nihal Olçok: "Türkiye’de yanlışa yanlış diyemezsin"
15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Erol Olçok'un eşi Nihal Olçok, TBMM Başkanı Yıldırım'ın bir canlı yayında 15 Temmuz ile ilgili sözlerini eleştirmesinin tepkilere neden olduğunu belirterek, "Türkiye’de yanlışa yanlış diyemezsin" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde köprüde açılan ateş sonucu şehit olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reklam çalışmalarının önemli isimlerinden Erol Olçok'un eşi Nihal Olçok, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın Bşbakanlık koltuğunu bırakmadan önce bir canlı yayında yaptığı açıklamalara ilişkin açıklamada bulundu.

Yıldırım'ın açıklamalarını eleştirmesinin tepkiye neden olduğunu söyleyen Olçok, " Orada benim asıl üzüldüğüm şey insanların sevme biçimlerinin eleştiri kabul etmemesi. Binali Bey ne olumlu ne olumsuz anlamda beni aramadı. Onun yerine toplumun gösterdiği reaksiyon beni mahvetti" dedi.

Olçok, "Türkiye’de yanlışı doğruya çevirmek için ölebilirsin ama yanlışa yanlış diyemezsin" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Olçok'un açıklamaları şöyle:

"Ben o olayın içinden Binali Bey’i çekip aldığınız zaman farklı bir hakikati gördüm. Toplumsal olarak durduğumuz nokta... Be sadece Binali Bey’e bir anne olarak duygularımı belirttim. Küfür yok, hakaret yok, hiçbir şey yok. Çünkü o gülme hakkına sahipse, ben de söz söyleme hakkına sahibim. Yani o yanlış anlaşılıyorsa, ben de haddimi aştıysam yanlış anlaşıldım demek ki. Onun yanlış anlaşılma hakkı olduğu kadar benim de var.

Orada benim asıl üzüldüğüm şey insanların sevme biçimlerinin eleştiri kabul etmemesi. Binali Bey ne olumlu ne olumsuz anlamda beni aramadı. Onun yerine toplumun gösterdiği reaksiyon beni mahvetti. Görüntülerin montaj olduğunu iddia ettiler, tamamını izlemelerini önerdim. Daha sonra da kimseye cevap vermedim. Bir gazeteci arkadaşıma söylediğim gibi, “Türkiye’de yanlışı doğruya çevirmek için ölebilirsin ama yanlışa yanlış diyemezsin."

NE OLMUŞTU?

Yıldırım, Başbakanlık koltuğunu bırakmadan önce AA Editör Masası'na konuk olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. Yıldırım'ın 15 Temmuz ile ilgili sorulan bir soruya yanıt verirken gülümsemesine tepki gösteren Olçok, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunmuştu. Paylaşımına gelen tepkilerin ardından Olçok, bir daha paylaşım yapmama kararı almıştı.

İşte Olçok'un o paylaşımı: