Yeni sezonda seyirci olacak mı? Nihat Özdemir açıkladı

Yeni sezonda seyirci olacak mı? Nihat Özdemir açıkladı
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, yeni sezonda hedeflerinin, ligi seyircili oynatmak olduğunu açıkladı. Özdemir, “Ana hedefimiz, sayılar düşmeye devam ederse, aşılama sistemi başarılı olursa, maçları düşük kapasitede seyirciyle oynatmak istiyoruz" dedi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, yayıncı kuruluş beIN SPORTS''ta açıklamalarda bulundu.

"HEDEFİMİZ SEYİRCİLİ OYNATMAK"

Özdemir, yeni sezonda hedeflerinin ligi seyircili oynatmayı istediklerini açıkladı. Özdemir, "Ağustos ayının ortasında başlatacağımız ligi, kademeli olarak seyircili oynamak istiyoruz. Hedefimiz seyircili oynatmak. Belli sayıda seyircili oynatırsanız, o yetki kulüplerde olacaktır. Biz de TFF olarak rahat edeceğiz. Ana hedefimiz, sayılar düşmeye devam ederse, aşılama sistemi başarılı olursa, maçları düşük kapasitede seyirciyle oynatmak istiyoruz" diye konuştu.

"LİG 18 TAKIM OLMALI"

Süper Lig’in yeni sezonda kaç takımla oynanacağı sorusuna Özdemir, "Süper Lig''de ana hedefimiz bence 18 takım olmalı. 20 takımla bile sıkışık olacağı görünmekte. 1. Lig''in de 18 takımla olması gerektiğini düşünüyoruz. Şu anda çalışmalar devam ediyor." cevabını verdi.

"KISA ZAMANDA İLAN ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

1959 öncesi şampiyonluklar için ilk başvurunun Fenerbahçe’den geldiğini aktaran Özdemir, "İlk müracaatı Fenerbahçe yaptı. Samsun''dan Ankara''ya Eskişehir''e İzmir''e birçok kulüp, bu maddeden istifade etmek için müracaat etti. Bazı takımlar, karşı görüşü oldu. Bunlar Hukuk Kurulu''nda. Yakın bir zamanda en doğru kararı vereceğiz... Biz karar aldıktan sonra bunun itiraz yolları da açık. Bir karar alacağız ama hukuksal yollarının açık olduğunu görüyoruz. En doğru kararı, en kısa sürede alırız. TFF arşivlerinde her şey mevcuttur. İncelemeler devam ediyor. En kısa zamanda ilan etmeyi düşünüyoruz. Tahkim var, Genel Kurul var. Biz karar vereceğiz. Bir kısım memnun olacak, bir kısım memnun olmayacak” değerlendirmesinde bulundu.