Nihayet bir soran çıktı…

Nihayet bir soran çıktı…
Bunlar "gazeteci" midir ki!

 

basliksiz-1-014.jpgbasliksiz-2-002.jpg

Yine bir sürü gazeteci ve üstelik yazar takımı gözaltına alındı ve tutuklandı. Baktığımız zaman, birikisi dışında hepsi Cemaat'in vitrin ve ekran yüzleri. Gazeteci örgütleri fazla seslerini çıkarmadılar bu kez. Kimi savunacaksın gazeteci diye?

(…) damardan soruyorum: Yalan haberleri topluma yaymak, yalan üzerine toplumda güçlü bir etki yaratmak gazetecilik faaliyeti midir? Bu faaliyetin elemanlarına gazeteci denir mi?

Orduya ve muhalif kesime yönelik Ergenekon ve Balyoz senaryolarını gazete ve Tv'lerinde pompalayanlar, insanların yalanlara dayanarak yargılanması-mahkûm olması için haber-yorum yapanlar gazeteci mi?

Kesinlikle hayır!

Siyasi faaliyetin, iktidar faaliyetinin (veya bir ticari faaliyetin) bir nesnesi olarak, gerçeğe dayanmayan olayları veya görüşleri topluma pompalamak, gazetecilik midir?

Kesinlikle hayır ve bu tür elemanlara da gazeteci demem.

***

Darbe yapısının kopmaz parçası Cemaat medyasının önemli isimlerinden Nazlı Ilıcak tutuklandı. İfadesinde "15 Temmuz gecesi darbeci olduklarını öğrendim, iyi niyetimin kurbanıyım, yanıldım. Örgüt üyesi değilim" dedi.

Gazetecilik bir görme işidir! Görme, gözde başlayıp bitmez. Görme beyin işidir. Gördüklerini beynin yoğurup bir sonuç üretemiyorsa bunca yıldır, gazeteci olmaman gerek, çünkü bu faaliyetin ülkenin içine edilmesi gibi bir sonuç üretiyor!

(…)

Mesela Şahin Alpay, 2015'te Cemaatin televizyonunda şöyle diyordu:

"... Yahu Allah aşkına Fethullah Gülen'in şiddetle ne alakası var, ulan siz kimi kandırabilirsiniz? Fethulah Gülen dünyanın en barışçıl din insanı. İslam dünyasının en barışçıl din adamı. Siz kim oluyorsunuz? Fethullah Gülen'e terörist diyecek kadar kim oluyorsunuz siz? Utanın be!".

O da bakmış ama görememiş. Göz, beyne bir şey iletmemiş. Bence doktorasına iptal!

Orhan Bursalı Cumhuriyet

++++++

"Dost kazığı" bu olmalı

----

İktidarın "Arap kardeşleri" hakkında "darbecilerle işbirliği" iddiası

------

… Darbeyi önceden haber alıp Erdoğan'a bildirmemiş "Arap kardeşler" mi ararsınız, bizzat FETÖ lideri Gülen ile ABD'de irtibata geçen "Arap can dostlar" mı ararsınız?

Hepsi var.

En vurucu haber, Katar Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed El Attiya'nın resmi -ve onaylı-Twitter hesabından darbenin hemen sonrasında paylaştığı bir tweet… Katarlı bakan, tweet'inde Erdoğan ve AKP'nin sürekli "kardeşim" dediği Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin, darbe girişimini önceden haber aldıklarını ancak Ankara'ya bilgi vermediklerini yazdı.

(…)

Middle East Eye -İngiltere merkezli ama eski El Cezire yöneticilerinden birinin genel yayın yönetmeni olduğu haber sitesi- 15 Temmuz öncesinde Filistinli Muhammed Dahlan'ın bizzat Gülen'le temasa geçtiğini, hatta darbecilere para taşınması işini organize ettiğini yazdı.

Muhammed Dahlan, El Fetih içinden çıkan ancak daha sonra "İsrail'le işbirliği yaptığı hatta İsrail casusu olduğu" iddialarıyla dışlanan, son derece karanlık bir isim. Ortadoğu coğrafyasında, başta İsrail olmak üzere, Mısır, Suudi Arabistan ve Ürdün tarafından da zaman zaman "karanlık işler" için kullanıldığı iddia edilmişti.

İşte bu karanlık ismin, Türkiye'deki darbe girişimine de karıştığı iddiaları ortaya çıkmaya başladı.

Yani biz Batı'ya dönüp, darbecilere sessiz kalınması konusundaki şüpheleri, öfkeyi dile getirirken, Doğu'da, Arap coğrafyasında da birşeyler oluyor.

Tüm bunlara, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin 15 Temmuz'da hainler işbaşındayken saatlerce hiç seslerini çıkarmamalarını, darbe girişimini Suudilerin tam 15 saat, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ise 16 saat sonra kınadığını da ekleyin.

Türkiye'nin Batı kadar, "Arap kardeşleri" ile de ilişkilerini gözden geçirmeye ihtiyacı var.

Zeynep Gürcanlı Sözcü

+++++

Cemaatin siyasi ayağı

------

… Cemaat'in eli kolu tahminimizden uzunmuş..

Silahlı Kuvvetler'in içinde bu boyutta yer aldıklarını kim tahmin edebilirdi ki!..

En kilit noktalardaki subaylar Fethullahçıymış!..

Memleketin bütün kurumlarına Cemaatçiler çöreklenmiş..

Ya adam sokmuşlar..

Ya adam devşirmişler..

Bazen parayla, bazen mevki vererek, bazen önünü açarak..

… Türkiye'nin ilk yüz, kol ve bacak nakli ameliyatını gerçekleştiren iki ünlü profesör gözaltında.. 

Dandik profesör değiller..

Torpilli profesör değiller..  

Yer tutmak için o görevlere getirilmiş de değiller..

Öyle olsalardı, cemaat kartvizitiyle anabilim dalı başkanı olsalardı, Türkiye'nin ilk yüz, kol ve bacak nakli ameliyatına imza atamazlardı..

… Şeceresi çıkan 33 vali ve mülkiye müfettişi de gözaltında.. 107'den fazla vali de aranıyor..

… Peki, Fetocular, her alana dalmışlarda siyaset alanında yoklar mı? 

(…) Bakalım, sıra cemaatin siyasi ayağına ne zaman gelecek?

Mehmet Tezkan Milliyet

+++++

Fikret Bila Hürriyet'te…

----

Millliyet Genel Yayın Yönetmenliği'nden ayrılıp Hürriyet'e geçen Fikret Bila ilk yazısında "bekaa sorunu"na karşı "Atatürk'ün en büyük eseri"ne sahip çıkma çağrısı yaptı

-----

15 Temmuz'da atlattığımız badire herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesini gerektirecek boyuttaydı. Türkiye Cumhuriyeti'nin karşılaştığı sorun bir beka sorunudur. (…)  Yapılması gereken, tüm liderlerin, iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasi partilerin; tüm resmi ve sivil kurumlarda, demokrasiye, Anayasa'ya, Cumhuriyet değerlerine bağlı kalmış, milli niteliğini yitirmemiş kadroların, 'demokratik, laik, sosyal hukuk devleti' olan Türkiye Cumhuriyeti'ni büyük bir dayanışma ile koruması ve güçlendirmesi olmalıdır. Atatürk'ün, dahili bedbahtlardan da söz ederek "Karşılaşmanız muhtemeldir" diye uyardığı karanlık günlerden geçiyoruz. Gün, Atatürk'ün "En büyük eserim" diyerek emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma günüdür.

Fikret Bila Hürriyet

+++++