Nihayet kazandı

Son yıllarda, evinde G.Saray’a geçit vermeyen Eskişehir ile oynanan mücadele hem Galatasaray, hem de Rijkaard için hayati önem taşıyordu.. Yani sarı-kırmızılılar bu maçı mutlaka ama mutlaka kazanmalıydı. Bunun için de G.Saray’da bir türlü güzel günler göremeyen Hollandalı teknik adam, elindeki kadrodan ancak bu takımı sahaya sürmüştü...
Ukrayna’da yaptığı hata ile bütün camianın tepkisini çeken Hakan’ın yerine sağ bacaklı Serkan’ı sola koyan Rijkaard, ilk kez de Elano’ya şans vermişti.
Üstelik G.Saray, Ivesa’nın yaptığı  bir hata ile bir de gol bulunca, hepimiz işlerin nihayet iyiye gideceğini düşünmüştük. Ancak şimdiye kadar oynanan 4 maçta olduğu gibi yine başkan Adnan Polat’ın kaleci almama ısrarını unutmuştuk. Genç Ufuk iyi başladığı maçta yaptığı basit hata, az daha kötü gidişi devam ettirecekti.
Rijkard’ın Aydın-Cana değişiklikleri G.Saray’ı hareketlendirdi. Bu hareket de sarı-kırmızılılara biraz da rakibin katkılarıyla iki gol getirdi. Son haftaların suskun adamı Arda’nın biraz kımıldaması galibiyete yetti. Kaptan’ın golüne biraz da eski Galatasaraylı Volkan katkıda bulundu. Servet’in attığı golde de Arda’nın çabası büyüktü.
G.Saray dün gece kendisi için hayati önem arzeden maçı kazandı. İyi oynadı mı; bu tartışılır. Ama sarı-kırımızılıları kötü günlerden biraz olsun kurtardığı da inkar edilmezdi.

Yazarın Diğer Yazıları