Kılıçdaroğlu’ndan 4 aydır elektriği kesik aileye ziyaret

Kılıçdaroğlu’ndan 4 aydır elektriği kesik aileye ziyaret
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 4 aydır elektriği kesik olan 3 çocuklu aileyi ziyaretinin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Elektrik faturasını ödemeyerek zamları protesto eden ve elektriği kesilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Keçiören’de 4 aydır elektriği kesik olan 3 çocuklu aileyi ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, “4 aydır elektriği kesik olan bir ailemizi ziyaret ettik. 3 evladı var. İçeride biraz konuştuk. Beni duygulandıran, gerçekten derinden üzen söylemiş olduğu söz; ‘Bugün 23 Nisan, bütün arkadaşları okula gidiyor, eğleniyor, şarkılar söylüyor ama benim oğlum ağladı evde. Niye televizyonumuz yok, niye ışığımız yok’ diye. Değerli arkadaşlar, eğer bu milletin bir parça vicdanı varsa, elektriği kesilen 4 milyon abonenin hangi şartlarda yaşadığını bilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

“Böyle bir tablo içerisinde iktidar sahiplerinin vicdanının köreldiğini görüyorum. Onlar bu tabloyu görmüyorlar. Böyle bir tablodan onların haberleri bile yok. Saraylarda oturanlar, mütevazı evlerinde oturup aylarca elektriği kesilen insanlardan haberdar değiller.” diyerek iktidara seslenen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Nerede bu sosyal devlet, nerede bu iktidar, nerede bu saray şurekası?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Her birisinin keyfi yerinde ama milletin derdi farklı. Bundan anlamıyorlar. Bunu bilmiyorlar. İşin özeti, kardeşimize biraz sabret dedim. ‘Sabret'' dememe nasıl isyan ettiğini umarım kendisi anlatır.”

ELEKTRİĞİ 4 AYDIR KESİK OLAN ANNE: “SABREDEMEYİZ”

Kılıçdaroğlu’nun evini ziyaret ettiği 3 çocuk annesi Güllü Demir ise şöyle konuştu:

"Bize sabır diliyorlar. Sabredin, susun diyorlar. Ama biz sabredemeyiz. Benim 3 tane çocuğum sabırlı olmaz. Çocuğumun süt içmesi gerekiyor. Elektrikte oturması gerekiyor. Benim gibi çok arkadaş var. Ben sadece benim adıma değil hepsinin sesi olmak istiyorum. Hükümetin de bize el uzatmasını istiyorum.

Eğer benim devletim, dışarıdan gelen Suriyeliye her şeyi yapıyorsa, benim milletime de yapması bizlere de koşması lazım. Her şey ateş pahası hiçbir şeye el süremiyoruz. Bir yerden veriliyorsa iki yerden alınıyor. Benim hükümete tek söylemek istediğim, ellerini çocuklarımıza uzatsın. Bizim çocuklarımızı karanlıktan çıkartıp çocuklarımıza ışık olsunlar."

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise dertli anneye, “Siz şu anda elektriği kesilen, doğalgazı kesilen milyonlar adına konuşuyorsunuz. Yaşadığınız bütün dramı milyonlarca kişi yaşıyor. Bu tablonun düzelmesi için hep beraber mücadele edeceğiz” dedi.

 

İlgili Haberler