Nüfuzumuzu yitirdik kimliğimizi de çaldılar

Yandaşların haline mi şaşayım yoksa kendi halime mi yanayım bilemiyorum. İç-dış politikada peş peşe öyle yanlışlar yapılıyor ki çaresizlikten kafamı duvarlara vurasım geliyor. Önce geleneksel politikadan 180 derece sapıyorlar, sonra beceremeyip ters yönde 180 derece dönüyorlar. Sonuçta devleti ayakta tutan vidaları yalama ettikleriyle kalıyorlar. "Oh be! Hareket geldi" diye saf saf alkışlayanların ve kıvırmaktan hoşlanan yalakaların gürültüsü çıkan aykırı sesleri fazlasıyla bastırıyor.

Eğri duruyor diye deveye haksızlık etmişiz. Hayvancağızın duruşunda yine de bir asalet var. Üstelik hafızası da iyi, en azından kinlendiği kişiyi unutmuyor. Oysa iktidarın duruşu günlük değil neredeyse anlık değişim gösteriyor. Dün düzse bugün yamuk oluyor. Akşam alkışladıklarını sabah linç ediyorlar.

Kürt meselesi var mı, yok mu? Çözüm süreci iyi miydi, karşı çıkanlar hain miydi, vatansever miydi, süreç kaldığı yerden başlar mı, başlarsa saraydaki yeniden masa başına oturanları ihanetle suçlar mı? Arap Baharı fiyaskosu, Reza Zarrab'ın önüne yatmalar, İran ve İsrail'le ilkesiz ilişkiler, NATO ve ABD üsleri, füze kalkanları, mülteci satışı, ABD'ye kafa tutar görünüp Obama'yla görüşmek için ricacı aramalar... saymakla bitmez skandallar furyasında boğulup gittik...

Çocuk tecavüzleri, yolsuzluklar, ahlaksızlıkları saklama, olmadı aklama gayretleri ve rezaletlere erketelik yapan aptal dostların sefaletleri... Konuların sadece isimlerini yazarken dahi bana ayrılan sütunun sonuna geliyorum!

***

Yandaşlar yine öğrenemeyecek! 50 milyon kişinin kimlik bilgileri çalındı mı, çalınmadı da algı operasyonu mu yapıldı, çalındıysa siyasi partiler mi çaldı, seçim programı yazdırdıkları ABD'li şirket mi arakladı..? Daha biz "paralele atıp sıyrılın" esprileri üretemeden iktidar cenahından birileri çıkıp soruşturmanın sonucunu beklemeden suçluyu afişe ediyor! Kendilerini alt akıl yerine düşürdüklerini umursamadan "üst akıl" önünde eğiliyorlar!

Öylesine aciz görüntü veriyorlar ki istifa beklerken acıyasım geliyor. Haksız mıyım yani! Acemi, beceriksiz, aklı kıt garibanlar her seferinde kandırılıyor! Tam memleketi kurtaracaklar, birileri çelme takip yere seriyor! Vah vah nasıl da çalışıyorlardı oysa! Ah o üst akıl yok mu, o üst akıl! Her defasında bunlara komplo kuruyor.

Sonra bir bakıyorum her mağduriyet hikayesinin ardından yeni köşkler saraylar yükseliyor. Kimileri evdeki paraları, kimileri vergileri sıfırlamış. Bir de kendime bakıyorum; bir yanımdan Türk dünyası bir yanımdan İslam alemi uzaklaşmış, cebime giren para azalmış, yeraltı kaynaklarım harcanmış, dini-millî hazinemin içi boşaltılmış, yeryüzünde nüfuzumuz kalmamış!

Şimdi bir de teröre destek verenleri vatandaşlıktan çıkaracaklarmış! Öcalan dahil PKK elebaşlarını vatandaşlıktan atmayan hatta maaşlarını ödeyenler şimdi mi akıllandılar? Vatandaşlıktan atarsan nasıl geri isteyeceksin? Haymatlosların mallarına çökmekle yetineceklerini düşünsem belki ses çıkarmam ama asıl soru şu: "PKK elebaşları ve militanlarını gıyabında mahkûm edecek, vatandaşlıktan çıkaracak ve böylece bulundukları ülkelerden sığınmacı statüsü kazanmalarına yasal kılıf mı uydurulacak?" 

***

Kimlik bilgilerini korumayarak yurt dışındaki çoğu Türk'ü riske attınız. Kim bilir, T.C. vatandaşlığından çıkmadan vatandaşlık alan kaç insanımız sınır dışı edilecek? Daha bu skandalın tozu kalkmadan şimdi bir de bu memleketin çocuklarını yabancı servislerin eline mi bırakacaksınız!

Kendi insanına karşı bu kadar acımasız, millî güvenliği tehlikeye atmakta bu kadar pervasız, insan kaynağını harcarken bu kadar duyarsız büyük bir devlet var mıdır? Demek Esad'ın bile cesaret edemediği hoyratlığa heveslenecek kadar gözünüz karardı ha!

Söyleyin! Seyircilerle birlikte sahnede oynanan dramanın akışına mı kapılayım, yoksa kaybettiklerimize yanıp, cambaza gülerken cepleri boşaltılanları mı uyarayım? Çıplak gerçeğin acısıyla kıvranacağına sanal gerçeklikle keyif sürenlere ne denir? Uyu ey milletim! Size tatlı rüyalar! Ancak uyandığınızda neyle karşılaşacağınızı bilseniz kâbus görmeye razı olur, böyle gafil yatmazdınız!

 

Yazarın Diğer Yazıları