Numan Kurtulmuş: "Büyümede rekor kırıyoruz"

Numan Kurtulmuş: "Büyümede rekor kırıyoruz"
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11.2 büyüyerek dünyanın en büyük ülkelerinin ligi olan G-20 ülkeleri arasında 1'inci olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ordu'ya gelerek Ünye ilçesinde UNİPORT Alışveriş Merkezi'nin açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Numan Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinin büyümesine vurgu yaptı. Türkiye'nin 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11.2 büyüyerek dünyanın en büyük ülkelerinin ligi olan G-20 ülkeleri arasında 1'inci olduğunu ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, şöyle dedi:

"Bu Türkiye bakımından çok büyük başarıdır. Bunda hepinizin emeği var. Kolay değil, son yıllarda özellikle dünyanın en belalı, birçok büyük ülkenin silah yardımlarıyla, siyasi yardımlarıyla destek verdiği terör örgütlerine karşı eş zamanlı mücadele etmiş bir ülkeyiz. Bir taraftan DEAŞ'ı, bir taraftan PKK'sı, bir taraftan PYD'si ile bu ülke köşeye sıkıştırılmaya çalışıldı. Ünye de başta olmak üzere birçok ilçemize ve ilimize, Allah rahmet eylesin şehitlerimiz geldi, cenazelerimiz oldu. Fevkalade zor bir süreç yaşadık."

Dönemsel krizlerle de çok zor bir dönem geçirmiş olmasına rağmen Türkiye'nin toparlandığını ve gücüne güç katacağını vurgulayan Bakan Numan Kurtulmuş, "Hiç kimsenin tahmin etmeyeceği şekilde üçüncü çeyrekte yüzde 11.2 büyümüş olması her türlü takdirin üstündedir. Bu, milletin çalışkanlığının, fedakarlığının ürünüdür. Bundan dolayı ne kadar övünsek azdır. Ümit ediyoruz ki, 2017 yılının tamamı muhtemelen 7.1 civarında bir büyüme hızıyla Türkiye rekor kıracak. Dünyanın en çok büyüyen ülkelerinden birisi olacaktır. Allah nasip etsin Türkiye bu siyasi ve ekonomik istikrarını önümüzdeki on yıllar boyunca sürdürsün. Türkiye'nin gücüne güç katılacak, Türkiye bugünkü seviyesinin çok daha üstünde olacaktır" diye konuştu. 

İlgili Haberler