Numan Kurtulmuş'tan Akşener yorumu

Numan Kurtulmuş'tan Akşener yorumu
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Akşener ve 'hayır'cıların bir çatı altında toplanma çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklinde yöneltilen soruya, sadece ‘hayır’ dediler diye ortak bir çatı oluşturmalarının mümkün olmadığı aşikardır" cevabını verdi.

MHP Genel Başkanı Meral Akşener'in yeni parti kurma iddiaları hükümette paniğe neden oldu...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Kastamonu’nun Tosya ilçesindeki Üçoluklar Mesire Alanı'nda, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları ve ilçe protokolüyle kahvaltıda bir araya geldi. 

Kurtulmuş, Kastamonu’da hem üniversite hem parti teşkilatı hem de sivil toplum kuruluşlarıyla çok güzel programlar yaptıklarını vurgulayarak, ilçelerin ve illerin rutin işlerinin gönül huzuru içerisinde yürütülebilmesi için birlik beraberlik halinde olunması gerektiğini ifade etti.

"Herhangi bir partinin iç işleriyle ilgili hiçbir şey söylemem" 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bir gazetecinin, "Meral Akşener son iki-üç gündür Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile dirsek temasına geçti. Referandum sonrasında 'hayır partisi' çatısı altında toplanmak gibi bir çalışmaları var. Sizin değerlendirmeniz ne olur?" sorusu üzerine de şunları söyledi: 

"Herhangi bir partinin iç işleriyle ilgili hiçbir şey söylemem. Milletin sözünün üstüne de bir şey söylemem. Millet, sözünü 16 Nisan’da söylemiştir. 'Evet' diyenlerin sözlerinin kıymeti kadar 'hayır' diyenlerin sözleri de kıymetlidir. Millet, kararını vermiştir. Nihayetinde millete 'Yeni bir parti kurulsun mu, şöyle mi olsun, böyle mi olsun?' diye bir şey sorulmadı. Sorulan soru, '339 oyla parlamentodan geçen bu 18 maddelik anayasa değişikliği teklifine 'evet' mi 'hayır' mı diyorsun?' Dolayısıyla ortada milletimizin 'evet' diyerek karar verdiği metin, 18 maddelik bir anayasa değişikliğidir, bu da gerçekleşmiştir." 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, daha sonra beraberindeki Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Metin Çelik ve Murat Demir, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ile mesire alanında piknik yapan vatandaşları ziyaret etti.

İlgili Haberler