Numan Kurtulmuş'tan Bahçeli açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan Bahçeli açıklaması
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında Bahçeli’nin Başkanlık sözleriyle ilgili olarak “Başından bu yana Bahçeli’nin sözlerinde hiçbir çelişki görünmüyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Başkanlık sistemiyle ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamaların sorulması üzerine konuşan Kurtulmuş,"Bahçeli'nin, başkanlık tartışmalarının gündemden kaldırılması, nihai bir kararın verilerek Türkiye'nin yoluna devam etmesi, bu konunun bir şekilde halledilmesiyle ilgili ortaya koyduğu bir perspektif var. Başından itibaren Sayın Bahçeli kendi açısından tutarlı bir şekilde açıklamalarına devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin dün Meclis grubunda yaptığı açıklamaya da değinen Kurtulmuş şunları söyledi: “Bahçeli'nin sözleri, 'Biz başkanlık tartışmalarını gündeme getirerek iktidar partisine karşı bir kumpas kurmuyoruz. Bizim niyetimiz burada iktidar veya muhalefet meselesi değildir. Biz bu meseleyi Türkiye'nin tartışıp bir an evvel millet ne diyorsa onun olmasını istiyoruz' manasına gelen sözlerdir. MHP olarak TBMM'de nasıl davranacaklarsa, kamuoyunda, referandumda aynı şekilde davranacaklarını ifade etti. Dolayısıyla bu kendisi açısında tutarlı bir açıklamadır. Başından bu yana Sayın Bahçeli'nin sözleri arasında bir çelişki görünmüyor.”

BAŞKANLIK, DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNİN BİR ADIMI

Bir an evvel bizim de amacımız bu konunun hem kamuoyunda hem parlamentoda tartışılması. Biz de kendi görüşümüzü söylüyoruz. Parlamentoda 367 alsa bile biz sonuçta bunu halka götürmek isteriz. Parlamento kabul etmezse başımızın üstüne. Parlamento kabul etti ve referanduma gidildi, millet kabul etti o da başımızın üstüne. Millet kabul etmedi o da başımızın üstüne. Burada herkes kendi görüşünü net ortaya koysun." Kurtulmuş, başkanlık sistemini Türkiye'nin demokratikleşme sürecinin bir adımı olarak gördüklerini, diğer partilerin de neyi, nasıl görüyorlarsa onu ifade edeceklerini belirtti.

İlgili Haberler