Nuri Okutan: YSK işbirliği mi yaptı?

Nuri Okutan: YSK işbirliği mi yaptı?
Isparta Milletvekili Okutan, referandumla ilgili gerekçeli kararı açıklayan Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) tepki gösterdi.

YSK, referandumda usulsüzlük olduğuna dair yapılan başvuruları reddetti ve gerekçeli kararı açıkladı.

Açıklanan gerekçeli karara Isparta Milletvekili Nuri Okutan'dan tepki geldi.

YSK'ya çok sert sözlerle yüklenen Okutan, mühürsüz oyların sayılmasının bir AKP'linin talebiyle gerçekleştiğini hatırlatarak, "YSK, mühürsüz oy hazırlığı yapan birileriyle seçim yolsuzluğunda işbirliği mi yaptı?" ifadelerini kullandı.

Nuri Okutan, şu ifadeleri kullandı:

"YSK, Ak Partili temsilcinin talebi üzerine karar aldığı halde, gerekçeli kararında muhtelif sandık kurulunun başvurusunu öne sürmektedir. Bilindiği üzere mühürsüz oy kararı, sandık kurullarının başvurusu üzerine alınmamış, Ak Partili bir şahsın talebi üzerine alınmıştır. YSK yasa hükmünü değiştirmedik diyor, doğrudur yasayı değiştirmemiştir. Başka bir şey yapmıştır: Açık ve kesin yasa hükmünü uygulamamıştır. Aksine kararın o vakitte alınması, 'YSK, mühürsüz oy hazırlığı yapan birileriyle seçim yolsuzluğunda işbirliği mi yaptı?' sorusunu doğurur. 

Sandık sonuçları belli olmadan karar almayı hukuki geçerlilik nedeni sayan YSK'nın yaptığının hiçbir hukuku temeli ve geçerliliği yoktur. Kaç mühürsüz zarf ve oy var onun bile tespitini yapmadan, 'mühürsüz oylar sonucu etkilemeyecek' diyen YSK, hepimizin aklıyla alay ediyor. YSK gerekçeli kararı açıklamıyor, adeta suçluluk psikolojisi içinde savunma yapıyor. Ancak ne yapsa olmuyor, çünkü mızrak çuvala sığmıyor."

İlgili Haberler