O borazanlık etmesin de, kim etsin?

Meslek büyüğümüz, birçok gazetecinin hocası Burhan Ayeri birkaç gün önce yazdı.. Ali Saydam'ın, iktidar borazanlığında Yiğit Bulut'un da önüne geçtiğini söyledi..

Yiğit Bulut'un bile önüne geçebilmek gerçekten maharet.. Kim o kadar şuursuz bir iktidar ve Reis savunusu yapabilir bilemiyorum.. Ama Burhan Abi demişse, doğru demiştir..

Siyasi duruşu ya da pozisyonu 'İlkeler' belirlemiyor uzun zamandır.. Dolayısıyla 'İlkeler' ışığında gazetecilik yapan Burhan Ayeri'yi şaşırtmış, gazeteciliğe de bulaşmış PİAR'cı Ali Saydam'ın tavrı..

Fotoğrafa bakın.. Ali Saydam'ın şirketinin işlerini yaptığı kurumların bir bölümünü göreceksiniz.. Dikkat buyrun, TRT'nin 7 kanalının PİAR'ını, iletişim ve reklam işlerini Ali Saydam'ın şirketi yapıyor.. Bu nasıl bir para demek biliyor musunuz?

Fotoğrafta olmayan bir kurum daha var; Emlak Konut.. Milyarlarca dolarlık bir piyasanın orkestra şefi olan bu kurumun PİAR  bütçesinin, milyonlarca doların altında olması mümkün değil.. Bir defa, her dizinin, her maçın, hemen her programın arasına giren Emlak Konut reklamlarından ajans komisyonu milyonlar tutar..

Ee şimdi söyler misiniz bana, Ali Saydam, Yigit Bulut'tan daha hızlı koşmayacak da ne yapacak?

Yedi tane devlet kanalı ve reklamların yıldız bütçesi Emlak Konut'la iş yaparken, tüccar gibi davranmayacak da ne yapacak Ali Saydam?

Dedim ya, ilkeler bardak olalı çok oldu.. Zannımca, hala 'ilkeli' pencereden baktığı için şaşırmış, duayen gazeteci Burhan Ayeri..

Aşk olsun abi !

***

Ne çektiniz bu İnönü'den !

Seçimle gelen, seçimle gider he mi?

Peki, fikri haklarım saklı kalmak kaydıyla;

-AKP'li bu belediye başkanları Kinder yumurtadan mı çıktı, falım sakızından mı?

Seçimle gelen seçimle gider, demokratik kültürün bir gereğiyse, bu belediye başkanlarının makamı, niye bir kişinin iki dudağının arasında..

Sonra da ben "Tek adamlık" dediğimde, böylesi tek bir örneğe imza atmamış İsmet İnönü'yü işaret ediyor "Tek adamlık görmek istiyorsanız, o döneme bakın" diyor..

Zaten, AKP'li belediye başkanları,  nasırından çekmedi, İnönü'den çektiği kadar (!)

Parti yönetimini anlarım.. Sen belirliyor, sen atıyorsun.. Ama belediye başkanları bizzat Milletin oylarıyla gelmedi mi? "Milli irade" edebiyatından gına geldi ama, yok sayıyorsun..

Ve eğer suçları varsa neden adliyeye değil de eve gönderiyorsun..

İktidarını ayakta tutmak için, demokrasinin bütün değerlerini yerle bir ediyorsun.. Ve bana hala, demokrasi, milli irade edebiyatı yapıyorsun..

Allah aşkına, bu dünyaya senin menfaatlerini muhafazaya, egonu tatmin etmeye mi geldik biz?

Kimden mi bahsediyorum?

İnönü'den.. Bildiğiniz, İsmet İnönü'den.. (!)

***

Herşeyin 'pazarlandığı' bir pazar..

Bugün Pazar.. Şairin dediği gibi değil gerçekler, bugün bizi güneşe falan çıkarmadılar.. Bugün, bildiğin sıradan bir Pazar..

Değerlerin 'Pazar'a düştüğü günlerden bir Pazar..

Kardeşliğin 'Pazar'da satıldığı, tüccar günlerden bir Pazar..

Bir metrekare koltuk, 2 metrekare masa, 30 metrekare makam odası için, 780 bin kilometrekarenin 'Pazar'a düşürüldüğü günlerden bir Pazar..

Songül Yarbay'ın mirasını Mehmetçik Vakfı'na bağışlamasından çok, Erhan Çelik'in, Gülben Ergen hakkındaki mesajının 'Pazar'landığı günlerden bir Pazar..

Ekranlarda, namuslu kalem Yılmaz Özdil'den çok, canlı canlı trollenen Abdülkadir Selvi'nin sözlerinin 'Pazar'landığı günlerden bir Pazar..

'Rus uçağını düşürüp, ağır bedel ödedikten sonra, kuzu kuzu yola geldik' gerçeğinin unutulup, sayfalarda, ekranlarda, "İdlib'e, Ruslar havadan, biz karadan" manşetlerinin 'Pazar'landığı bir Pazar..

'Tatlı tatlı yemenin, acı acı sonuçları' gerçeğini konuşmak dururken, vergi artışlarına gıkını çıkaranın, hain diye 'Pazar'landığı bir Pazar..

'Memlekette deniz bitmişken', ziyarete gelen Putin'in 'Bu yaz Türkiye'de kaç Rus denize girdi' mesajının 'Pazar'landığı bir Pazar..

ABD'de 'Yahudi Komitesi'yle masaya oturulduğunun fısıldandığı günlerde, İsrail'in MOSSAD'ına çakılan lafların büyük harflerle 'Pazar'landığı bir Pazar..

Sonuçta, bugün Pazar, bildiğin Pazar.. Bunları bilene, bunları görene iyi 'Pazar'lar efendim..

Pazar karışmışken üç maymunu oynayanlarınsa, Çarşısına Pazar..

***

Günün Sözü

Bir yerde küçük insanların gölgesi büyükse, orada güneş batıyor demektir..

Yazarın Diğer Yazıları