O emniyet müdürü öldü. Depremzedelerin yardım malzemelerini evine götürmekle suçlanıyordu.

O emniyet müdürü öldü. Depremzedelerin yardım malzemelerini evine götürmekle suçlanıyordu.
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde, Gaziantep'e yollanan yardım malzemelerini resmi araçla evine götürdüğü iddia edilen emniyet müdürü Yadigar Işık kalp krizinden hayatını kaybetti.

Tekirdağ Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Gaziantep'in Islahiye ilçesinde görevlendirilen ve görev bitimi depremzedelere dağıtılan bazı yardım malzemelerini resmi otobüse yükleyip evine getirdiği iddia edilen 4'üncü sınıf emniyet müdürü Yadigar Işık, açığa alınmış ve adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Yargılama sürecinde tahliye edilen emniyet müdürü Yadigar Işık'ın, kalp krizinden hayatını kaybettiği öğrenildi.

e2123cd3-a845-459b-b72c-efc6bd8620a7.jpg

YADİGAR IŞIK KİMDİR?

Geçen yıl Maraş merkezli yaşanan depremler sonrasında Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde çevik kuvvet personeli görevlendirdi. Bu ekipler arasında yer alan 4'üncü sınıf emniyet müdürü Yadigar Işık, görevlerini tamamlayarak Tekirdağ'a dönerken, depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerini resmi otobüse yükleyip evine götürdü. Bu durum müdürlerine bildirildi ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamera kayıtlarını inceleyerek bu durumu tespit etti. Yapılan aramalarda yardım malzemeleri Yadigar Işık'ın evinde bulundu ve kendisi gözaltına alındı. Ancak daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ardından savcılığın itirazı üzerine tutuklanmaya yönelik karar çıkarıldı

İlgili Haberler