O gece seyri değiştiren tek kurşun

O gece seyri değiştiren tek kurşun
Güvenlik uzmanı Mete Yarar, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin perde arkasındaki olayları anlattı: "Gölbaşı'nda Özel Kuvvetleri alsalardı, bu işi bitireceklerdi. "

Darbeci cunta da karargahta. İçeride çok güvendiği adamları arayıp diyor ki, çatışmaya başlayın karargahın içinde. Oradaki ekip çatışmaya başlıyor Özel Kuvvetler'in içinde. Komutana bir koruma ekibi gönderiyorlar. Zekai Paşa evine gidemiyor. Güvenli bir yere sığınıyor. Orada adamlarını bekliyor. Zekai Paşa'yı almaya gidecek koruma ekibine, bir helikopter füze atıyor. Zırhlı araç paramparça oluyor. Zekai Paşa güvendiği adamları arıyor. Albaylar buluşuyorlar, ama silah yok. Bunların hepsi Ankara'nın içinde oluyor. 

Burada çok önemli bir adam devreye giriyor, MİT'teki bu adama ulaşılıyor. Diyor ki acil silah ihtiyacımız var. En güvendiğin adamlara güvenmek zorundasın. Aramıza nifak soktular.

TEK KURŞUNLA SEYRİ DEĞİŞTİRDİ

Bir şekilde onlara silah ulaştırılıyor. Öbür taraftaki ekipte her şey var. Bir tane kobra helikopter Gölbaşı'nı koruyor. Kimse orayı almasın diye. Orayı alsalardı, bu işi bitireceklerdi. Silahlarını alıp Gölbaşı'nda gidiyorlar ve çatışmaya başlıyorlar. Karargahın orada çatşmalar yoğun. Ne yapmaya çalışıyor Zekai Paşa, karargahı düşürmemeye. Karşıda daha fazla ağır silah var, havada kobra var ama pes etmiyorlar direniyorlar.
O MİT'çi adam çok önemli bir adam, Ankara'da çok şey yaptı. Ankara'da ve İstanbul'da birçok şeyi değiştirdi. Helikopter karargahın önüne iniyor. Ağaçların arasından yavaşça çıkıyor o kahraman başçavuş Ömer Halisdemir, yirmi yıllık özel kuvvetçi. O 6 kişinin arasında Semih Terzi'yi öldürüyor. Yalnızca bir tabancası var, vuruyor ve orada şahadet şerbetini içiyor.

Arkasından çatışmalar devam ediyor. Bu arada oraya gelen ekip bir darbe olduğunun farkına varıyor. Karargahın içine cuntacı gibi girip, cuntacıları öldürüyorlar.  Sonuna kadar, karargahın geri alınması için yapmaları gereken her şeyi yapıyorlar.

03.00'DE OLSAYDI DARBE BAŞARIYA ULAŞACAKTI

Belki bu darbe başarıya ulaşabilirdi, onların gözünde. Saat sabaha karşı 03.00'te olsaydı, kimse kanalları izlemeyecekti. Sayın Cumhurbaşkanı muhtemelen orada olacaktı ve arzu etmediğimiz tabloyla karşılaşmış olacaktık. 
Bir grubun darbeden haberi yok, tecrit olayı yaşanmış ve onlara "Marmaris'te terörist lider var, onu öldürmeye gidiyoruz" demişler. Bu MİT'teki arkadaş aynı zamanda Cumhurbaşkanı Külliyesi'ne de gidiyor, polislere destek vermek için. Ekibiyle beraber gittiğinde bir bilgi geliyor, Marmaris'ten 4 helikopterin kalktığı ile ilgili. Herkes şu soruyu soruyor, Çiğli'den gelen helikopterler nereye gidiyor? 
Soruyorlar, kim var orada? Sayın Cumhurbaşkanı. Ramazan Bey, Koruma Şube Müdürü, o sırada Beştepe'de. Ona soruyorlar diyorlar ki, Cumhurbaşkanı'nı uyarın. Bunu teyit etsinler.

Olaylar başladıktan sonra, o gruptan bir grup şu anda nerede? Dağlarda. Bunların aldıkları eğitim kaçma kurtulma eğitimi aynı zamanda. Bir kısmı yollarda yakalandı, bir kısmı teslim oldu.

Eğitim alırken, bu tür eğitimlerde birbirimizi kovalarız. Bir grup öbür grubu yakalamaya çalışır. Şu sahnelerin hiçbirini Allah bana göstermesin. Şu anda 60 kişilik bir tim, geçmişteki silah arkadaşlarını, cuntacıları arıyorlar. Allah bu ülkeye bunu göstermeseydi.

Bu cuntaya girenlerin çoğu önce askeriyeye girmedi, onlar asker olmak için yetiştirildiler. Ben asker olmak için yetiştirilmedim, ben asker oldum. Ben vücuduma giydim bu elbiseyi. Onlar hiçbir zaman emir komuta zinciri içinde olmadı.