O ilk "fıtrat" olmasaydı...

SMA hastası olan ve tedavisi için gerekli ilaç parası toplanamadığı için göz göre göre ölen Eymen'in acısı dinmeden bir Eymen'den daha acı haber geldi.

O da bebek.

Onun hikayesini de kaldırmaz yürek.

Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "sağlıklı" dünyaya gelen Eymen bebek, hızlı olan solunumunun düzenlenmesi için sevk edildiği özel hastanede, küvözde kendi kusmuğunda boğuldu. Doktorlar duran kalbini yeniden çalıştırmayı başardı ama uzun süre beynine oksijen gitmeyen Eymen, 84 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hastaneden taburcu edildiğinde sağlığını tamamen ve kalıcı olarak kaybetmiş haldeydi.

Ve insanı insanlığından utandıran an...

Ailenin söylediğine bakılırsa bebeğin küvözde boğulmasındaki ihmalini kabul etmeyen hastane, "Olacağı varmış, kader işte, Allah'ın takdiri, şanssızlık" dedi.

İşte bu pişkinlik...

Bu vicdansızlık...

Bu zeytinyağı gibi üste çıkma utanmazlığı korkutuyor beni.

Troller yine coşacak, azgınca saldıracak ama, hepimiz biliyoruz hastane yönetimlerinin, iş yeri yöneticilerinin, okul-yurt idarecilerinin vs. nereden aldıklarını bu cesareti...

En nihayetinde, yüzlerce insanın iş cinayetlerinde katlini "fıtrat" deyip geçiştirmiş bir ülke bizimkisi!

O ilk "fıtrat" ayıbına imza atılmamış olsaydı; kimse böyle kolay harcayamazdı küçücük çocukların hayatlarını!

***

Sadece HDP'liler mi "devamsız"

-------

TBMM Karma Komisyonu, Alt Komisyondan gelen rapor doğrultusunda karar alırsa HDP'li Tuba Hezer ve Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliği düşürülecek.

Neden?

Devamsızlık yüzünden!

Sarıyıldız'ın raporu, Hezer'in de yurt dışında bulunduğu için istediği izin yerinde bulunmadığı için!

Doğru, bu iki milletvekili de aylardır kayıp oldukları, muhtemelen "tutuklanma" korkusuyla Türkiye'ye gelemedikleri için "milletvekilliklerinin düşürülmesine yetecek kadar" devamsızlıkları var. Ama sadece HDP'li vekiller mi TBMM'ye devamsızlık yapanlar?

Genel Kurul kayıtları incelense, TBMM'ye lütfedip de "senede bir gün" uğrayan AKP'li vekiller çıkmaz mı mesela?

Madem TBMM devamsızlık konusunda bu denli hassas, o zaman, "hodri meydan" deyip  bu şartı bütün siyasi partilere eşit şekilde uygulasınlar!

Aksi halde...

Eşitsiz, tartışmalı bir karara imza atmak yerine biri hakkında "PKK'lılara silah taşıdığı" iddiası bulunan, diğerinin de "terörist tabutunu sırtlamış halde" çarşaf çarşaf fotoğrafları bulunan bu iki HDP'li hakkında kimsenin itiraz edemeyeceği bir gerekçeden işlem yapsınlar!

***

Kimse sağa sola çarpıtmasın diye parantez içi açıklama da yapayım:

"Durun, milletvekilliklerini düşüremezsiniz" demiyorum. Sadece PKK değil, kim, kendisini hangi terör örgütünün siyasi temsilcisi olarak konumlandırmış ise derhal tasfiye edilmeli; işi ne milletin meclisinde!

Lakin...

"Milletvekilliğiyle bağdaşmayan" yığınla faaliyetleri gün gibi ortadayken, haklarındaki işlemi "devamsızlık" gibi çifte standart uygulandığı aşikar bir maddeden yapıp da bir çuval inciri berbat etmeyin...

***

SEKA, TEKEL, SÜMERBANK, PETKİM, TEDAŞ, limanlar, maden sahaları, bankalar... 16 yılda bütün cumhuriyet birikimini sattıktan, her alanda "yerli üretim"i durma noktasına getirdikten sonra iş dünyasına "yerli otomobil" siparişi vermek, aklımızla alay etmek olmuyor mu?

***

Ramazan'da ahde vefa

-----

Konya'da faaliyet gösteren Ahde Vefa Turan Birliği Derneği'nin faaliyetlerinden daha önce de bahsetmiştim bu köşede.

Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla, yardımseverlere sesleniyorlar:

"Değerli gönüldaşlar,

Ahde Vefa Turan Birliği Derneği olarak dört tane öğrenci misafirhanemizde 17 öğrenciye hamilik yapmaktayız.

54 öğrenciye, üç yıldır her ay burs desteği sağlamaktayız.

Camiamız mensuplarından mağdur kardeşlerimize maddi destek vermekteyiz.

Derneğimize müracaat eden hem yerli, hem de mülteci durumunda olan 411 soydaş aile ile ilgilenmekteyiz.

Her iki ayda bir büyük salonlarda dinî, millî, tarihî konularda konferanslar düzenlemekte, kitap ve broşürler bastırmaktayız.

Bu gayretlerimizin devamlılığı açısından Ramazan ayında yapmayı düşündüğünüz hayır ve hasenatta derneğimizi de unutmayınız.

İletişim: 0332 999 19 93, 0531 254 12 49

Elektronik posta: ahdevefaturan@gmail.com"

Yazarın Diğer Yazıları