O köprü ve otoyollara bayram gelmedi

O köprü ve otoyollara bayram gelmedi
Bayramda bazı otoyol ve köprülerin ücretsiz olacağı açıklanırken, son dönemde yapılan köprü, tünel ve otoyolların bu kapsama alınmaması dikkat çekti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ramazan Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü'nce işletilen otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak" dedi.

Buna göre 23 Haziran Cuma gününü 24 Haziran’a bağlayan gece yarısından, 28 Haziran sabah saat 07.00’ye kadar ücretsiz olacak. Ücretsiz olacak köprüler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü.

Bakan Arslan'ın açıklamalarında AKP iktidarı döneminde 'Yap işlet devret' yöntemi ile yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi köprü, tünel ve otoyolların ücretsizgeçişe dahil edilmemesi dikkat çekti.

'Yap işlet devret' sisteminde verilen araç garantisi daha önce de tartışmalara neden olmuş, sistemin devletin üzerine büyük yük olacağı üzerinde durulmuştu. 

Otomobiller Osmangazi Köprüsü’nden 71,75 TL'ye geçiş yapıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden de 13,05 TL'ye. Avrasya Tüneli’nin geçiş ücreti ise  19,20 TL.

İlgili Haberler