O parti seçimlere katılmama kararı aldı!

O parti seçimlere katılmama kararı aldı!
Prof. Dr. Haydar Baş'ın genel başkanlığını yaptığı Bağımsız Türkiye Partisi 24 Haziran seçimlerine katılmama kararı aldı.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine katılma yeterliliğine sahip Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) seçime katılmama kararı aldı. 24 Haziran seçimleri için siyasi parti genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) vermeleri gerekiyordu.

Bu kapsamda YSK'ye gelen BTP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Terzi, listelerinin hazır olduğunu ancak listeleri sunmayacaklarını belirtti. 

SORUMLULUK ALMAYACAĞIZ

Bu seçimde rejim değişikliği olacağını, parlamenter sistemin değişerek, kuvvetler ayrılığı ilkesinin göz ardı edileceğini dile getiren Terzi, "Böyle bir değişikliğin arkasında olmak istemiyoruz.  Gerek iktidar partisi gerek muhalefet partileri beraber bu rejim değişikliğinin ortak suçluları olarak tarihte yerlerini alacaklardır. Bu yapılanma içinde olmayı düşünmedik ve bugün partimizin yetkili kurullarınca alınan karar gereği 24 Haziran seçimlerine katılmama kararı aldık" diye konuştu.

BTP Seçim İşleri Başkanı Avukat Lütfullah Önder de seçimlere katılmama kararıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "24 Haziran seçimlerinde Türkiye'de rejim değişiyor. İktidar ve muhalefet aynı değirmene su taşıyor  ve rejimin değişmesi için çalışıyor.

BTP olarak biz bu suçun ortağı olmayacağız. 24 Haziran'daki seçimlere katılmıyoruz." BTP'nin kararının ardından, seçime AKP, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi olmak üzere 8 parti girecek.