Obama’dan Ferguson’a birlik ve itidal çağrısı

Obama’dan Ferguson’a birlik ve itidal çağrısı
ABD’de 18 yaşındaki bir gencin polis tarafından öldürüldüğü Ferguson’da olaylar durulmazken ABD Başkanı birlik çağrısı yaptı

ABD Başkanı Obama 18 yaşındaki siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesinden sonra ayaklanmaya sahne olan Missouri eyaletinin Ferguson kasabasına itidal çağrısında bulundu ve toplumun “birbiriyle yeniden birleşmeyi” denemesi gerektiğini söyledi. Obama, Adalet Bakanı Eric Holder’ın Ferguson’a gidip, olayla ilgili bağımsız bir soruşturma yürüten yetkililerle görüşeceğini bildirdi. Ferguson’da polisle birlikte Ulusal Muhafız birlikleri de görev yapmaya başladı.

Obama, tanıkların polise teslim olduğu sırada birden çok kez ateş edildiğini söylediği Brown’ın öldürülmesine duyulan öfkeyi anladığını belirtti. Ancak Obama, “Yağma yaparak ve hatta polise saldırarak öfkeye boyun eğmek sadece gerilimi arttırır ve kaos getirir. Adaleti ilerletmek bir yana, altını oyar” diye konuştu. Obama ülkedeki pek çok topluluk ve kolluk güçleri arasında bir güvensizlik olduğunu da kabul etti. Adli Tıp ise, olayda mücadele izine rastlanmadığını açıkladı.