Ocaktan: "Maalesef devlet aklı yok, FETÖ ile mücadele başarılı değil!"

Ocaktan: "Maalesef devlet aklı yok, FETÖ ile mücadele başarılı değil!"
AKP'li eski vekil Ocaktan, FETÖ ile mücadelenin başarısız olduğunu belirterek, "15 Temmuz gibi büyük ihanetlerin yurt dışına kaçan faillerini getirme başarısı gösteremeyen bakanlıklar bu işin sorumluluğunu üstlenirler" ifadelerini kullandı.

2007'de AKP'den Bursa Milletvekili seçilen Karar Gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan bugünkü köşesinde iktidarın FETÖ ile mücadelesini değerlendirdi.

"Keşke Avrupa ve Amerika ile ilişkilerimizi daha da zenginleştirerek ve de daha rafine bir diplomasi ile en azından şu FETÖ’cülerin ele başlarını Türkiye’ye getirebilseydik" diyen Ocaktan, "Ama şu ana kadar böyle bir başarı yok maalesef... Aslında işleyen bir devlet mekanizmasında, 15 Temmuz gibi büyük ihanetlerin yurt dışına kaçan faillerini getirme başarısı gösteremeyen bakanlıklar bu işin sorumluluğunu üslenirler... Anlaşılan o ki, kaçan FETÖ’cüleri getirip getirememek bir başarı kriteri değil" ifadelerini kullandı.

İşte Ocaktan'ın "Keşke FETÖ ile mücadelenin stratejisi olsaydı" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle: 

"ALNI SECDELİ OLMA KRİTERİ DEVAM EDECEKSE"

Eğer geçmişte olduğu gibi ‘alnı secdeli’ olma kriteri ile yola devam edeceksek, korkarım gelecekte de yeni FETÖ’ler ve benzerleriyle uğraşmak zorunda kalabiliriz. Ayrıca unutmayalım, içeride kriminal anlamda önemli bir başarı sağlanmış olsa da, FETÖ dışarıda hala dipdiri ve neredeyse bütün dünyada muazzam bir güç biriktiriyor. İşte burada da daha sofistike mücadele stratejileri gerekiyor.

"BAKANLIKLAR İSTİFA ETMELİ"

Keşke Avrupa ve Amerika ile ilişkilerimizi daha da zenginleştirerek ve de daha rafine bir diplomasi ile en azından şu FETÖ’cülerin ele başlarını Türkiye’ye getirebilseydik. Ama şu ana kadar böyle bir başarı yok maalesef... Aslında işleyen bir devlet mekanizmasında, 15 Temmuz gibi büyük ihanetlerin yurt dışına kaçan faillerini getirme başarısı gösteremeyen bakanlıklar bu işin sorumluluğunu üslenirler... Anlaşılan o ki, kaçan FETÖ’cüleri getirip getirememek bir başarı kriteri değil.

"DEVLET AKLI YOK"

Maalesef Türkiye’de belli strateji ve plan çerçevesinde işleyen bir devlet aklıolmadığı için bütün işlerimizi Anadolu’daki tabirle ‘kara kucak işi’ yöntemlerle sonuçlandırmaya çalışıyoruz.

İlgili Haberler