Öcalan, Barzani Yahudi ve Kürdistan!

Toplum, “Gezi Parkı” sadmeleri ile sarsılırken, Erdoğan galiba,  gözlerden çok daha önemli bir şeyi kaçırmak için ortalığı kasten geriyor.
Türkiye konuşmadı amma son bir hafta içersinde bakınız neler oldu. Önce Öcalan, Barzani’ye, “Kürt Milletinin Lideri” ve “Değerli ve Saygıdeğer Kardeşim” satırları ile başlayan bir mektup gönderdi.
Ve aynen şunları söyledi:
“Ben sizi sadece Kürt bölgesinin değil, dört parça Kürdistan’ın lideri olarak görüyorum. Çünkü Kürt haklarının yarısını aldınız, geri kalan diğer yarısını da yine sizin alabileceğinize inanıyorum. (...) Benim sizden dileğim ayrıca şudur ki, oraya gelen PKK gerillalarını da sahiplenmeniz ve yaşamlarını garanti altına almanızdır.”
Hüseyin Mümtaz Bey’in hatırlatması ile, Öcalan’ın o mektubu yazdığı tarihlerde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimleri vardı ve bu seçimler, “Mavi”, “Sarı” ve “Bağımsızlar” adı altında 3 ayrı liste arasında kıran kırana geçiyordu.
“Mavi Grup” bilboardları, “Talan edilen Kürdistan” kaynaklarını yeniden inşa etmek için tüm yurtsever ve demokratları “Mavi Liste’yi” desteklemeye çağırıyoruz afişleri ile doldurmuş, “Kürdistan’ın dört parçasının ekonomik birliği için” destek istemişti.
Seçimleri “Mavi Liste” ezici bir çoğunlukla kazandı.
Zaten Öcalan da Barzani’ye yazdığı mektupta “Siz sadece Kürt bölgesinin değil, dört parça Kürdistan’ın liderisiniz” demiyor muydu?
Şimdi “Barış süreci” denilen ve “Akiller”le perdelenen süreci bir kez daha hatırlayalım, bu süreçte neler oluyor?
Efendim “süreçte” Öcalan, Erdoğan’ı sıfırla çarpıyor, mesela, Erdoğan, “PKK Türkiye’yi silahsız tek edecek” diyor, PKK inadına, silahla ve törenle sınırın ötesine geçiyor. Ve Öcalan, Erdoğan’a hiç güvenmiyor. Daha birkaç gün önce, “Beni oyuna getiremezsiniz” diye tehdit etmesi bu yüzden.
Erdoğan’a güvenmeyen Öcalan, ABD’ye de güvenmiyor. O, büyük devletlerin kişi ve örgütleri nasıl kullanıp attıklarını çok iyi bilen bir terörist. Öyle olduğu için de Barzani üzerinden ABD’nin de sahibi pozisyonundaki İsrail’e sesleniyor.
İyi de niye “Barzani üzerinden?”
Biliyorsunuz, Barzani ailesi aslında Yahudi bir ailedir. “Kürdistanlı Yahudiler” isimli çalışmada yeterince bilgiler vardır. Kaynak Yayınları’nı da önemle dikkatinize sunarız. Emre Polat da hatırlattı: Musul şehrinde yaşamış olan Haham Ben Nethanel Barzani Halevi hakkındaki bilgiler sınırlıdır. Nethanel Barzani, Musul’a yerleşmiş ve bu bölgedeki Talmud eserlerini ve İbrani diline ait eserleri geniş bir kütüphanede toplamıştır. Bu eserler ve yazma kitaplar, yine haham olan oğlu Samuel Barzani’ye miras bırakmıştır. 1560-1630 yılları arasında yaşayan oğul, Kürdistanlı Kabalist Haham Samuel Barzani Ben Nathanel döneminin ünlü Kabalistlerindendir. Bu aile Barzani ismini ise yaşadığı bölgenin adından almıştır. Barzani ailesi, Barazan bölgesinde ve Musul’da Yeşiva okulunu kurdu. Barazani ailesinin diğer Kabalist hahamları Musul’da ve diğer Kürt şehirlerinde yaşamışlardı. Kürdistan bölgesinin en seçkin ve hahamlar yetiştiren ailelerindendi. Samuel Barzani Kabalistti ve Kabala’ya dair pek çok kitap yazmıştı.
İsrail’de Siyonist Mosa Barzani adına bastırılmış bir posta pulu. Ve aşağıda Viyana-ZentralFrieed Eşkenazi Yahudi Mezarlığında bir Barzani mezarı ile... Barzani Soy isimli bir Kürt Yahudi’sine ait Mezarlık - Kudüs / İsrail. Barzani Ailesi’nin Kudüs’de bulunan akrabalarından. (Oda.tv)

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları