Öcalan, İmralı’dan özel villaya çıkıyor

Öcalan, İmralı’dan özel villaya çıkıyor
Terör örgütü PKK’nın Kandil’deki elebaşlarından Cemil Bayık’ın, “Oslo’da Öcalan’la konuşma talebimiz kabul edilmişti. Öcalan kongreye katılmadan silah bırakma olmaz” sözlerine MHP ve CHP’den büyük tepki geldi.

Teröristbaşına 100 odalı villa

Haber: Fatih Erboz

MHP’li Halaçoğlu, AKP iktidarının bebek katiline tahliye sözü verdiğini belirterek,  “Diyarbakır’da 100 odalı bir villa terörist başının ev hapsi için hazırlanıyor” dedi. İMC TV’den Banu Güven’in sorularını yanıtlayan Cemil Bayık, bebek katili Öcalan’la bizzat görüşmeden silah bırakmayacaklarını söyledi. Bayık, “Öcalan, gelip kongreye katılmadan, gerillayla görüşmeden silah bırakma söz konusu olmaz. Biz, eşbaşkanız biz bile bunu yapamayız.. Oslo’da Öcalan’la görüşme talebimiz kabul edilmişti.. Öcalan, şu anki koşullarda süreci sağlıklı yönetemez. Eğer AKP gerçekten çözüm istiyorsa Öcalan’ın şartlarının düzeltilmesi lazım” dedi. 

AKP tahliye sözü verdi
MİT’in PKK ile Oslo’da yaptığı görüşmelerde Öcalan’ı Kandil’de toplanacak kongreye konuşmacı olarak gönderme konusunda anlaştığı ortaya çıkarken, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu şok bir iddia ortaya attı. Diyarbakır’da  Öcalan için villa hazırlandığını öne süren Halaçoğlu,   “Diyarbakır da 100 odalı bir villanın terörist başının ev hapsi için hazırlandığı duyumunu aldım” dedi. Halaçoğlu,  AKP iktidarının terörist başına tahliye sözü verdiğini öne sürdü. Kandil’den yapılan açıklamalarla kendilerine ulaşan bilgilerin örtüştüğünü açıklayan Halaçoğlu, şöyle dedi: “Ortada mutabakat da yok. Açıklanan 10 madde ile kamuoyu oyalanıyor. AKP hükümeti halkı yine aldatıyor, yanıltmaya devam ediyor. Oslo’da verilen sözler var, öte yandan bölgeden gelen bilgiler var, Kandil’den yapılan açıklamalar var. Şimdi bunlar örtüşüyorsa o zaman hükümet yine bu sözde barış süreci konusunda milleti aldatma yönünde tercih kullanıyor. Seçimlere kadar durumu idare edecekler, ondan sonra teröristbaşını ev hapsine çıkaracaklar.” 

Serbest kalacak
CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, adına süreç denilen pazarlığın içeriğinin bilinmediğini söyledi. Oslo’da terör örgütü PKK’ya bazı sözler verildiğinin ortaya çıktığına dikkat çeken Korutürk, “Bir mutabakat metni açıklandı. Öcalan’ın serbest kalması mı amaçlanıyor, mutabakat metni mi hayata geçirilmek isteniyor yoksa başka bir şey mi amaçlanıyor belli değil. Kim kime ne söz veriyor, kim doğru söylüyor bilmiyoruz” diye konuştu. CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ise AKP’nin PKK’nın isteklerinin bazılarını seçime kadar gerçekleştirmek istediğini söyledi. Düzgün,  “AKP seçim öncesinde PKK ne istiyorsa yapacak. Terörist başının çıkıp terör örgütünün kongresine katılması gerçekleşir mi bilemiyorum. Ancak AKP seçimi kaybetmemek her şeyi yapabilir. Dolayısıyla şu anda süreci tamamen PKK tekeline almış durumda”  dedi.