Öcalan'ı öldürüp iç savaş çıkarmayı planlamışlar

Öcalan'ı öldürüp iç savaş çıkarmayı planlamışlar
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz ile ilgili 2 general ve 2 albayla ilgili hazırladığı iddianamede, FETÖ/PDY terör örgütünün, PKK terör örgütü elebaşı Öcalan'ın öldürülerek Türkiye'de bir iç savaş çıkarılmasını planladığı önü sürdü.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Diyarbakır'da görev yapan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 2 general ve 2 albaya yönelik soruşturmayı yürüten savcı hazırladığı iddianamede çarpıcı ayrıntılara yer verdi. İddianamede, FETÖ/PDY terör örgütünün yapılanmasını anlatan savcı, dosyanın şüphelileri olan 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Kurmay Albay Ali Durmuş ve 2'nci Birleştirilmiş Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoğan'ın eylemlerini yazdı.

ASKERİ HATTAN PKK ELEBAŞINA OPERASYON TALİMATI

Hazırlanan iddianamede, Eskişehir'de görevli Pilot Yüzbaşı Yavuz İstek'in darbe teşebbüsünden sonra verdiği çarpıcı bir ifadeye de yer aldı. İfadesinde 12 Temmuz günü Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliğinde görevli Albay Ali Durmuş'un askeri hattan telefonla kendisini aradığını belirten İstek, "PKK terör örgütü liderine yönelik bir operasyon yapılacağını, benim de birikimimden yararlanmak istediklerini söyledi" dedi.

ESKİŞEHİR'DEN DİYARBAKIR'A PİLOT GETİRTİLDİ

Şüpheli Albay Ali Durmuş'un darbe planlaması doğrultusunda Eskişehir'de Pilot Yüzbaşı Yavuz İstek'i arayarak özel görev olduğunu söyleyip, Diyarbakır'a çağırdığını belirten savcı, 15 Temmuz günü F-16'ları gasp eden pilotlardan Yavuz İstek'in de bu istek doğrultusunda kendi birliğinden izin alarak Diyarbakır'a geldiğini kaydetti. Albay Durmuş'un, 14 Temmuz günü akşam saatlerinde tarifeli uçakla Diyarbakır'a geldiğini ifade eden savcı, şüphelinin aynı gün saat 23.30 sıralarında 182'nci Filo Komutanı İbrahim Yozgat'ın odasında savaş uçaklarını gasp eden 3 pilot ile toplantı yaptığını vurguladı. Toplantıda darbe girişimi ve gasp edilen savaş uçaklarının kalkışının planlandığını ifade eden savcı, Albay Durmuş'un sonraki gün tarifeli uçakla Ankara'ya döndüğünü kaydetti.

ÖCALAN'I ÖLDÜREREK İÇ SAVAŞ ÇIKARMA PLANI

Darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütünün İmralı'da bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı öldürerek, Türkiye'de bir iç savaş çıkarılmasını planladığı belirtilen iddianamede, planlamayı yaptığı ileri sürülen Kurmay Albay Ali Durmuş'un bu konudaki ifadesi de yer aldı. Savcılık sorgusunda Öcalan'ın öldürülmesi konusu sorulan Albay Durmuş ifadesinde şöyle dedi:

"Yavuz İstek'i geri hizmet uçuşuna davet etmedim. Sadece Diyarbakır'da olup olmadığını sordum. PKK elebaşına yönelik bir operasyonla ilgili Yavuz İstek'e bir beyanım olmadı. Böyle birşey zihnimden dahi geçmedi."