Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Ödüller sahiplerini buldu!

Sanat sezonu tüm hızıyla devam ederken, bir çok başarılı eser, rejisör ve oyuncuya da hak ettikleri dalda çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından ödüller veriliyor. Bu yıl ikincisi gerçekleşen bir başka etkinlik ise, ASSITEJ (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) Türkiye Merkezi ve Sahne Dergisi (iki aylık tiyatro, opera ve bale dergisi) tarafından yapılan  “2. Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Ödül Töreni”  oldu. Tören, 10 Aralık 2012 Pazartesi günü saat 19.30’da Ankara Küçük Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleşti.
İlk kez geçtiğimiz yıl dağıtılan ödüllerin bu yıl ikincisi verildi. Çocuk ve gençlik tiyatrosu alanında teşvik edici yönü ile öne çıkan ödüller, ülkemizde bu alandaki verilen tek ödül olma özelliğini taşıyor. Başvuru esasına göre belirlenen ödüllere 2011-2012 tiyatro sezonunda toplam 18 tiyatro topluluğu 24 oyunla başvurmuştu. Jüri üyeleri yaptıkları değerlendirme sonucunda 12 başlıktaki ödülleri belirlediler. Bu yıl ilk kez verilen  “Jüri Özel Ödülü”nü Mustafa Mutlu ve Jüri Onur Ödülü’nü Prof. Dr. Sevinç Sokullu aldı.
“En İyi Yapım” dalında Tiyatro Tem “Lahana Sarma” adlı oyunuyla, “En İyi Reji” dalında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tiyatroları’nın “Küçük Kara Balık” adlı oyununun yönetmeni Ali Eyidoğan, “En İyi Erkek Oyuncu” dalında Zorlu Çocuk Tiyatrosu yapımı “Kurbağa Prens” adlı oyundaki rolü ile Kemal Aydın Sezgin, “En İyi Ladın Oyuncu” dalında Zorlu Çocuk Tiyatrosu yapımı “Kurbağa Prens” adlı oyundaki rolü ile Zeynep Sevi Yılmaz ödüle layık görüldü. “En İyi Özgün Müzik” dalında Konya Devlet Tiyatrosu’nun “Güzel ve Çirkin” adlı oyundaki müziği ile Can Atila’ya ödül verilirken “En İyi Kostüm Tasarımı” ödülü İstanbul Devlet Tiyatroları’nın “Sihirli Hediyeler” adlı oyundaki tasarımı ile Şirin Dağtekin Yener’e verildi. “En İyi Işık Tasarımı” ödülü için İzmir Devlet Tiyatrosu’nun “İki Kova Su” adlı oyunundaki tasarımdan dolayı M. Kemal Görgün ödüle layık görüldü. Bu yıl “En İyi Dekor Tasarımı” ödülünü iki ayrı grup paylaştı. “Davul, Gitar ve Bavul” oyunuyla Tarla Faresi Tiyatrosu’ndan Çağda Çitkaya ve Konya Devlet Tiyatrosu’nun  “Güzel ve Çirkin” oyunuyla Aytuğ DERELİ. “En İyi Çevre Tasarım” ödülü ise Uçan Eller Kukla Evi’nin “Bak Ne Kadar Kolay” adlı oyunla Adriana Aneva’ya verilirken, “En İyi Metin” ödülü yine bir yabancı yönetmene gitti. Uçan Eller Kukla Evi yapımı “Yalnız Değilsin” adlı oyununun yazarı -Thedora Popova- ödüle layık görüldü..
Öte yandan, kaçırılmaması gereken bir başka sanatsal faaliyet ise sinema dünyasından.
“Her Cuma Yeni Sinema” sloganıyla, Yeni Sinema Hareketi ve Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen sinema etkinliği, beşinci haftasında “Çoğunluk” filmiyle devam ediyor. “Geleceğin Aslanı” ödülüne değer görüldüğü Venedik Film Festivali başta olmak üzere Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Bombay Film Festivali’nin de bulunduğu pek çok ulusal ve uluslararası film festivalden ödülle dönen  “Çoğunluk”  filmi yönetmeni Seren Yüce’nin katılımıyla, Beşiktaşlılar ve sinemaseverlerle buluşuyor.

Yazarın Diğer Yazıları