Öfke Cumasında ilk kan döküldü

Öfke Cumasında ilk kan döküldü
İsrail askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilerde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 217 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına uluslararası toplumdan tepki sürerken, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'da Cuma namazı çıkışında Filistinliler protesto gösterilerini artırdı. İsrail askeri ile göstericiler arasında çatışmalar yaşanıyor. İsrail askeri Kudüs'e asker yığmaya devam ediyor.


kud.jpg

KUDÜS'TE SON DURUM NE?

Kudüs'ten gelen son dakika bilgilerine göre, İsrail askerleri Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere gerçek mermiler ile müdahalede bulunuyor. Son dakika haberine göre, Filistin yönetiminden yapılan açıklamada, İsrail'in saldırılarında 1 kişinin hayatını kaybettiği 217 kişinin ise yaralandığı bildirildi..

728xauto-(1).jpg

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde protesto gösterilerine sahne olmaya devam ediyor.

.

thumbs_b_c_c9161e24f3220721197e88d0a39c4ca4.jpg

Hamas bugünü 'Öfke Cuması' ilan ederken, yeni intifada çağrısıyla Kudüs, Batı Şeria'nın Ramallah, Nablus, Tulkerm, Kalkiliyye, Cenin, Beytullahim, Selfit ve El-Halil kentlerinde cuma namazı sonrası yürüyüşler düzenlendi.

İSRAİL JETLERİ GAZZE'Yİ VURDU

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nden İsrail'e iki roket atıldığını açıkladı. Buna karşılık Gazze'deki 2 askeri hedefin vurulduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada Gazze'den İsrail'e atılan roketlerin İsrail topraklarına ulaşmadan Gazze sınırları içine düştüğü ifade edildi.

5a2a772561361f02d0f45097.jpg

Gazze'deki Nasır Selahaddin Tugayları, roketleri kendilerinin attığını duyurdu.

İsrail ordusu, roket saldırısına savaş uçağı ve tanklarla karşılık verdi ve "Gazze Şeridi'nde terör örgütlerine ait iki hedef vuruldu" açıklaması yaptı.

5a2a772561361f02d0f45096.jpg

Ordu, ayrıca Gazze'den İsrail'e yapılan tüm roket saldırılarından Hamas'ı sorumlu tuttuklarını belirtti.

İlgili Haberler