Oğan: “Başkanlıktan sonraki adım Anadolu Kürdistan Federasyonu”

Oğan: “Başkanlıktan sonraki adım Anadolu Kürdistan Federasyonu”
MHP Genel Başkan adayı Oğan, Avukat Sera Kadıgil’in moderatörlüğünde Hayır Platformunun internet canlı yayınında referanduma ilişkin yaptığı açıklamada “Bunların iki dünyada da yatacak yeri yok” dedi.

Vatandaşların yoğun katılımla sorularını yönelttikleri programda MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, “Partimle ayrı düşmemin sebeplerinden biri de, bu sisteme evet demesidir. Baktığınız zaman, iki partili sisteme evet dediğini, başkanlığın federasyon sistemini barındırdığını görüyoruz” dedi.

MHP’nin neden evet dediğinin sorulması üzerine Oğan, “Ben de merak ediyorum. Hiç bir mantık bulamadık. 15 senedir söylediğimiz şeylerin hepsi baktık ki, bir sabah yerle bir olmuş” dedi.

Oğan, Avrupa ile olan krizle ilgili ise “Avrupa’nın bir Türk bakana yaptığı ayıp. Ancak Avrupa’nın, ‘Bu hassas bir süreç, bakanınızı göndermeyin, izin vermeyeceğiz’ demesine rağmen gizlice karayolundan bakan ülkeye sokulup, iki polis eşliğinde sınır dışı edilmiştir. Bu, Mozambikli bir bakana dahi yapılmamış işlemdir. Tarihimizde ilk kez bir bakan sınır dışı edilmiştir” dedi.

"AVRUPA TUZAĞA DÜŞÜYOR"

Oğan, bunu dış politika açısından utanç vesilesi olarak gördüğünü ifade ederek, Avrupa’nın bu tavrıyla AKP’nin ekmeğine yağ sürdüğünü kaydetti. Oğan, “Bazı HDP’lilerin hayır oyu açıklaması da AKP’nin ekmeğine yağ sürmektedir. AKP bu danışıklı dövüşleri iyi yapıyor. Avrupa da bu tuzağa düşüyor. Avrupalı ister ki, Türkiye’de kandırabilecekleri bir kişi olsun. Ne uğraşacak koca sistemle, bir kişiyi ikna edecekler. Ters psikoloji yapacaklar, sonra birisi başlayacak ‘Ey Avrupa’ diye sallamaya. Ardından orada yaşayan ne kadar Türk varsa kapımıza koyacaklar” ifadelerini kullandrı.

Yeni Anayasa’da terörü, işsizliği çözecek madde bulunup bulunmadığına ilişkin soruya ise Oğan, şu karşılığı verdi:

“Ben çok aradım. Özellikle işsizlik bir yere kadar ama teröre çözüm bulacak bir sistem görseydik, bir Türk milliyetçisi olarak en hızlı evetçi ben olurdum. Ama öyle bir şey yok. Belki bundan sonra yapacak diyeceksiniz. O zaman 15 senedir terörü bitirmek için neyi beklediler? Terörle anlaşmamı yaptılar, sen bitme başkan olunca bitirelim diye.

Teröre destek konusunda ne istediniz de vermedik? Hangi yetki, kanun, güç, imkan, mali kaynaklar sizin elinize dolandı. Demek ki hepsi hikaye. Ama yeni bir terör örgütü oluturmak için ne isterlerse verdiler.”

"ŞEHİTLERİN MANEVİ HUZURU SİZİ ÇARPAR"

Devlet imkanlarıyla referandum propagandası yapılması konusunda ise televizyonlara çıkma şansının olmadığını, ancak meydanlarda konuştuklarını belirten Oğan, şunları kaydetti:

“Çanakkale şehitleri anma toplantısına giden Cumhurbaşkanı’nın şehitleri evet propagandasına nasıl alet ettiğini anlatıyoruz. Şu ana kadar hiç bir devlet yetkilisi bunu yapmamıştı. Yetim hakkı, kul hakkı yemenin hiç bir dünyada affı yoktur. Devletin bütçesi kul hakkıyla dolar. O paralarla uçağa binip şehitlerin huzuruna çıkacak, milletten evet oyu isteyeceksiniz. O şehitlerin manevi huzuru sizi çarpar. Bunun acısı, bunlardan farklı çıkacak.

Kul hakkı yiyen bu iktidarın en kötü tarafı, İslami vurguları yaparak iktidara gelmesi. Bunların hepsi haram yiyor. Devletin uçağına gidip evet propogandası yaparak haram yiyorlar. Onların anlayacakları dilden anlatıyorum. Siyaseten de, ahlaka çok uymayan bir iş yapıyorlar. Hukuken suç işliyorlar. Toplu açılışa memurlar gidiyor, bunun için günlük harcırah gerekiyor. Evet propagandası yapmak için utanmadan bir de devletten harcırah alıyorlar.”

"DİYARBAKIR’A SELAM GÖNDERMEK"

Anayasa değişikliği ile eyalet sistemine gidileceği yolundaki tehlikeye işaret eden vatandaşın sorusunu ise Oğan şöyle yanıtladı:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı daha dereyi görmeden paçayı sıvadı. İstanbul çok büyük bir şehir, özel statü lazım dedi. Bu, Diyarbakır’a selam göndermek demektir. Başkanın verdiği yetkiyle önce İstanbul’a özel statü verecekler, sonra Diyarbakır bunu hayda hayda isteyecek. O kadar da uyanıklar.”

“Bu millet, teröristlerin devlet içine sızmasını affedecek mi?” sorusuna da Oğan, “İnşallah affeder çünkü bu, büyük bir suç. Şahsınızla ilgili bir suç işleyebilirsiniz, kandırılabilirsiniz, o sizi bağlar. Ama bunların yaptıkları yanlışlar, gencecik fidanlarımızın canına mal oldu. Yüzlerce şehit verildi. ‘Valilere talimat verdim, teröristlere dokunmayacaklar. Hangi vali sizi rahatsız ediyor, görevden alalım’ diye söz vermeye çalışanlar bunlar. Hendeklerin kazılması, yolların altına mayınların konulması, bunların zamanında oldu. Bunların bu dünyada da öbür dünyada da yatacak yerleri yok” karşılığını verdi.

"AMAÇ, ANADOLU KÜRDİSTAN FEDERASYONU"

Barzani ve Kerkük sorunu ile ilgili soru üzerine Oğan, şunları söyledi:

“Böyle bir hükümet, yaptığı hatalarla Türkiye’de çok sayıda cana mal oldu. Polisin, askerin, şehit edilnmesine neden oldular. Rabbim inşallah bunları affeder ama yatacak yerleri yok. Barzani, ‘Türkiye Kerkük’e müdahale ederse biz de Türkiye’deki kürtlere müdahale ederiz’ diyor. Ben Kerkük meselesini savunmaya devam eden biriyim. Kerkük, Barzani ve Talabani’nin işgali altına girmiş durumda. Birisi dese ki, ‘Barzani, Talabani paçavrasıha niye karşı çıkıyorsunuz, adamlar gelip Ankara’da astılar. Onlara devlet protokolü uygulandı”, ne dersiniz?. Şimdi Barzani, Türkiye’de çok ciddi evet çalışması yürütüyor. Mesele al gülüm, ver gülüm meselesidir. Kerkük’deki Türkleri bu hükümet içinde düşünen tek kimse yok. Barzani ile petrol ticaretini düşünüyorlar. Başkanlık geçerse ikinci adımı, Anadolu Kürdistan Federasyonudur.

Ben Türkiye bölünecek dediğimde, Türkiye büyüme problemi yaşıyor, Barzaninin Kürdistanı ile birleşeceğiz dediler. Türkiye’deki kürtlerle Barzanistanı entegre edip, sonra buradan koparıp büyük Kürdistanı kuracaklar. Bu AKP’nin de Barzani’nin de projesidir.

"İLK DURAKTA MHP’Yİ İNDİRECEKLER"

Sinan Oğan, adli yapının yanı sıra erken seçime gidilip gidilmeyeceği ve seçilmesi halinde bu kadar büyük yetkili iade edip etmeyeceği sorularına şu karşılığı verdi:

“HSYK’nın son oluşturduğu yapı, Türkiye açısından çok önemli. Fetö ile ilk mücadele bugünkü HSYK tarafından başlatılmıştır. Yargıda birlik platformu oluşturuldu, Yenikapı ruhu, bugünkü HSYK’nin içinde var. Bu yapı Fetö ile mücadele etti ve başardı. Fetö’nün oluşturduğu birliği yendi ve bunlarla hükümetin işi bitti. 16 Nisan’da evet çıkarma, bir ay içinde, Fetö ile mücadele eden ve içinde CHP’nin, MHP’nin bulunduğu yapıyı sıfırlandırıp, tamamını kendilerinden yapacaklar.

AKP kiminle ne zaman işi biterse orada trenden indirir. Mhp’ye, ilave milletvekili için ihtiyacı vardı. İlk durakta MHP’yi indirip, HDP’yi bindirecekler.

Evet çıkarsa erken seçim olacağına ihtimal vermiyorum. 2019’a kadar binlerce kanun, tüzük değiştirmeleri lazım, onlarla ilgilenecekler. Hayır çıkması durumunda ekonomi elverirse bir erken seçim ihtimali var ama Türk ekonomisi bunu kaldırır mı, çok emin değilim.

Bu sistem geçerse, o zaman başkanlığa adaylık söz konusu olacaktır. Öyle bir durumda bütün ihtimalleri masaya yatırır, aday oluruz ve seçildiğimizde Türkiye’yi hızla parlamenter sisteme geçirmek, bize nasip olur değiştiririz.”

Sandığa gidin

Oğan, şaibeli bir seçimde hayır oylarının nasıl korunacağının sorulması üzerine, şöyle dedi:

“Çaresizlik psikolojisini insanlarımız üzerinden atsınlar. En önemlisi sandığa gitsinler. Hile de yapsalar, biz arkadaşlarımızı sandıklara yönlendirdik, bu defa bu olmayacak.”

Sinan Oğan, Ege’deki 18 adanın Yunanistan’a verilmesiyle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:

“Bunun hesabını soracağız. Milli bir meseledir. Hırsızlığın, yolsuzluğun, hukuksuzluğun, bize yapılan baskıların hesbabı sorulacak ama bu konu bambaşka. Vatan toprağından pay verilemez. Bu, vatana ihanettir. Vatana ihanetin cezası bellidir. 18 ada Yunanistan’a verilmiş durumda, kimsenin gıkı çıkmıyor. Bunların telaşının sebebi budur. Hırsızlık ve yolsuzluklarının hem de ihanetlerinin hesabı sorulmasın diye başkanlık sistemine apar topar geçip, kendilerini ve sülelelerini garanti altına almak istiyorlar.

MGK eski sekreteri Albay Ümit Yalım’ın çok ciddi çalışmaları var bu konuda. İzleyicilerimiz, kanal 3 Hilal youtube hesabına girerlerse, orada bunun bütün detayları ve belgelerini bulabileceklerdir.”

İlgili Haberler