Oğan, ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’nda

Oğan, ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’nda
MHP’nin seçim sonuçları ve stratejisini eleştiren geçen dönemin Meclis üyesi Sinan Oğan, ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi

Oğan’a ihraç istemi

“Partime zararlı bir şey yapmadım”

Bu gelişmeye Twitter’dan, “Hakkımızda Devlet Vermiş Fermanı, Ferman Padişahın Ülkücü Gönüller Bizimdir” sözleriyle yanıt veren Oğan, “TV’den duydum, bana resmi bir tebligat yapılmadı. Ben partimi zor durumda bırakacak bir şey yapmadım, yapmam da” dedi.

Twitter’dan yaptığı açıklamalarla MHP’nin seçim sonuçlarını ve stratejisini eleştiren geçen dönem Meclis üyesi Sinan Oğan, ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Oğan, bu gelişmeye yine Twitter’dan, “Hakkımızda Devlet Vermiş Fermanı, Ferman Padişahın Ülkücü Gönüller Bizimdir” sözleriyle yanıt verdi. 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyen 24. dönem MHP Milletvekili Sinan Oğan, son dönemde adı olası koalisyon hükümetinde Meclis Başkanlığı için anılan Meral Akşener gibi Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin gazabına uğrayan ikinci isim oldu. “Aykırı” açıklamaları nedeniyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilen ve tepkisini “Hakkımızda Devlet Vermiş Fermanı, Ferman Padişahın Ülkücü Gönüller Bizimdir” diyerek gösteren Oğan, Twitter’dan yaptığı açıklamalarda şöyle demişti:

Tweet bombardımanı

 “Türkiye, Iğdır’ı göz göre göre HDP’ye teslim etmenin acısı senin yüreğini dağlamıyor olabilir ama benim yüreğim dağlandı. / Bütün serhat illerinde HDP ilerlerken Türk milliyetçileri gerilemiş durumdadır. Bu böyle olmamalıydı. Bu sadece bir seçim kaybetmek değil./  Partimizin Iğdır’da HDP’ye karşı 2011’de kazandığı seçimi 2015’te 2:0 kaybetmesi çok ağır oldu. Üzüntümüz çok büyük. / Seçimi kaybederken kazanmış gibi davranmak Türk siyasal sisteminde bulaşıcı hastalık haline gelmiş. Sn. Davutoğlu neyi kutluyor? / HDP oylarını Türkiye genelinde % 100’den fazla artırırken MHP oyları bir önceki seçime göre neredeyse 2 puan düşmüştür. / Türk Milliyetçilerinin partisi MHP, Osmanlının başkenti, Türk Dünyasının göz bebeği İstanbul’da HDP’nin gerisinde kaldı. Başarı nerede? / Iğdır’da halkımızı sükunete davet ediyorum. İnşallah bu günleri aşacağız. Ama sinirle yapılacak şeylerden Allah korusun. Lütfen. /  Maalesef... 2011’de Türkiye çapında birinci parti olduğumuz memleketim Iğdır’da HDP 2:0 kazanmış. Üzüntümü anlatmaya kelimeler yetmiyor.”

Akşener de hedefte

MHP’de Genel Başkan Bahçeli’nin hedefe koyduğu ikinci kişi ise adı olası koalisyon hükümetinde Meclis Başkanlığı için anılan Meral Akşener oldu. “Bu şekilde söylenen isimlerden hiç hoşlanmam, ismi geçeni de devre dışı tutarım. Meral Akşener’i eğer çok sık kullanırsanız, o devre dışı kalır haberiniz olsun” diyen Bahçeli’ye Akşener’in yanıtı “Dahlim yok” oldu. Bahçeli’nin açıklamalarını gazetelerden öğrenen Akşener’in yakın çevresinde isminin Twitter’da dolaştırılmasının bilgisi dışında olduğunu dediği öğrenildi. Twitter’da yazdığı her mesajı özenle seçen Akşaner’in, retweet ettiği mesajların da içeriği konusunda dikkat ettiğini, sadece Genel Başkan Bahçeli’nin mesajları dışında çok gerekli olmadıkça retweet yapmadığı kaydedildi. Akşener’in söylenti çıkmaması için attığı mesajlar yanında yaptığı görüşmelere de dikkat ettiği de dile getirildi.