Oğan, "Kerkük Türk'tür, Türk kalacaktır"

Oğan, "Kerkük Türk'tür, Türk kalacaktır"
Antalya'dan seslenen MHP Genel Başkan adayı Oğan, "Kerkük Türk’tür, Türk kalacaktır. Bunu değiştirmeye ne Barzani’nin, ne ortaklarının gücü yetmeyecektir" dedi.

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, 'Hayırlı Anadolu Yürüyüşü' programı kapsamında Antalya'da vatandaşlarala bir araya geldi. "Kerkük Türk’tür, Türk kalacaktır" diyen Oğan'ın açıklamaları şöyle:

"SALİHİ GELDİĞİNDE DOĞRU DÜZGÜN GÖRÜŞME BİLE YAPILMIYOR"

"Kerkük Türk’tür, Türk kalacaktır. Bunu değiştirmeye ne Barzani’nin, ne ortaklarının gücü yetmeyecektir. gelin 'evet'i 'hayır' bir kenara bırakıp kerkük için Ankara'da bir araya gelelim. Kekük için Ankara'da bir araya gelelim. Barzani geldiğinde paçavra göndere çekilirken Erşad Salihi geldiğinde doğru düzgün görüşme bile yapılmıyor. 

Eğer başkanlık geldiğinde Türkmen meselesi Türkiye'nin gündemi olacaksa, dış politikamız çözülecekse başkanlık buyursun gelsin. Turizm krizleri çözülecek mi? Yoksa bir adamın kafasına göre dış politikayı belirlemesiyle mi gelişecek? Bir sabah uyandığımızda bir üke ile savaşa girmiş mi oalcağız? Yoksa 'eyy' dedikten sonra özür dilemeye devam mı edeceğiz? Mavi Marmara'daki gibi 9 vatandaşımız öldükten sonra ortalığı yıkıp sonra dostluk ilişkileri mi kuracağız? Hollanda'da bakanımıza saygısızlık yapıldı evet. Ama durum ortadayken neden arka kapılardan kadın bakan Hollanda'ya gönderildi?  

"ÜLKE NÜFUSUNUN ÜÇTE BİRİ SURİYELİ OLACAK"

Ülker bir reklam yayınlamış 1 Nisan'la ilgili. Millet Ülker çikolatalarını yakmaya başladı. Tükiye hiç birzaman bu kadar garip bir ülke olmamıştı. Taşı sıksa suyunu çıkaracak Suriyeliler var. 2023 diyoruz ya o tarih geldiğinde ülke nüfusunun üçte biri Suriyeli olacak. Siz hastaneye para ödüyorsunuz onlar öndemiyor. Aynısı eğitim sisteminde çocuklarımız için oluyor. Sonrada gariban bir kızımız sınava giremediği için intihar ediyor. Ne diyorlar 25 milyon dolar harcamışlar. Sizin bizim cebimizden çıkıyor bu paralar. Ege denizinde derme çatma teknelerle boğulmasınlar bindirelim gemiye gönderelim. Yada memleketlerine gönderelim, Antalya sahilinde senin ne işin var dön memleketine. Antalya'ya geli sandık kuralım. Belediye Başkanı'na çağrımdır. Suriyelileri burada istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Sesleniyorum madem 'milletin iradesi' diyorsunuz kurun sandıkları. 16 Nisan'dan sonra inşallah iktidar yürüyüşümüz başlayacak. O zaman muhtaç sahipleri dışında bütün Suriyelileri sınır dışı edeceğiz. Biz öyle deyince insan hakları diyorlar. Benim mehmetçiğimin hakkı yok mu? Benim polisimin hakkı yok mu? 

""BİZ KANDIRILDIK" DEDİLER"

Yenikapı'da bütün siyasi partiler bir araya geldi FETÖ darbesini def ettik milli birlik sağlandı derken bir sabah bir baktık haydaaa 'evet', 'hayır' diye ikiye ayrılı verdik. Neden bunu gündeme getirdik u kadar sorunun içinde. Efendim 'beka' meselesiymiş. Madem bu kadar acil beka meselesi var 2019 neden bekliyorsunuz? Getirin sandıkları seçime gidelim.

Biz hiç bir zaman terörle yan yana gelmedik. Onlar Oslo'da, Habur'da teröristle kolkolalardı. FETÖ çıktı 'biz kandırıldık' dediler peki yarın bir gün yine aynı şeyin başımıza gelmeyeceğinin garantisi var mı? Karşınıza çıkıp 'yahu MHP bizi kandırdı' derse ne diyeceksiniz? Bir akşam bir rüya gördü uyandı başkan, bir kararname imzaladı "ben Karadenizi Lazistan ilan ediyorum" aynısı doğu içinde olabilir, buna engel olacak bir sitem bulunabilecek mi o zaman? 'Hayır'

Bizim tek derdimiz herkesin eşit yaşadığı kendini ifade edebildiği, kendini ifade ederken sırtını teröre yaslayamayacağı bir Türkiye istiyoruz. Tek derdimiz o. Bir gün uyandığında yenge hanımı başkan yardımcısı yapabilir. İstediğini yardımcı atayabilir. Bir Suriyeliyi de yardımcısı yapabilir. IŞİD'den bozma bir adamı başımıza çıkarabilir. 

Bunların Bakanı değimiydi Apo denen şerefsizi 'önder' ilan eden. Bir gün uyandığımızda o şerefsizi de Başkan yardımcısı yapamaz mı? Kim engel olacak buna? 

Hayır diyenlere her gün saldırılar yapılıyor. Kimse kılını kıpırdatmıyor. Bırakın birşey yapmayı arayıp geçmiş olsun diyen bile olmadı. Böyle bir ülkede istifa etmeyen Adalet Bakanı adam mıdır sorarım size?"

İlgili Haberler