Oğan: Şoförünü vekil yapan, yarın başkan yardımcısı yapar!

Oğan: Şoförünü vekil yapan, yarın başkan yardımcısı yapar!
MHP Genel Başkan Adayı Oğan, Burdurlu vatandaşlara 'Hayır'ı anlattı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Yeni Anayasa değişikliğini eleştiren Oğan, "Şöförünü milletvekili yaptı, başkan yardımcısı yapar. Reza’nın önüne hergün yatan bakanları vardı ya, isterse Reza’yı başkan yardımcısı yapabilir. Türkiye’de 4 milyon Suriyeli var, 2023’de 10 milyona ulaşacak. Bir tane Suriyelinin başkan yardımcısı olmayacağını bir AKP’li kardeşimiz gelsin söylesin" dedi. 

“Başbakan, iki teröristin oyunu alacağım diye kendisini teröristin yerine koyuyor” diyen Oğan,  şunları kaydetti: “Onlar her ne kadar hayır diyen teröristtir dese de, biz Şivan Perver’iz dediği halde ona terörist demeyeceğiz. O Şivan Perver ki, Öcalan denen şerefsiz PKK elebaşına  kahraman, Türkiye’ye terörist diyor.   Bu nasıl aymazlıktır, nasıl kendini bilmezliktir, bir ülkenin başbakanı, nasıl ‘Ben Şivan Perver’im der. Öye bir noktaya geldi ki Türkiye, dünyanın hiç bir yerinde, hiç bir ülkenin Başbakanı, bir teröriste kahraman diyen bir adamın yerine kendisini koymaz.

ogan-007.jpg

İKİ TERÖRİSTİN OYUNU ALACAĞIM DİYE

 Ben Aşık Veysel’im, Neşet Ertaş’ım, Barış Manço’yum, Ozan Arif’im de. Türkiye’de sanatçı mı yok? Bunu diyemeyen bir Başbakan, iki terösitin oyunu alacağım diye kendisini teröristin yerine koyuyor. Sonra hayır diyenler teröristtir diyor. Biraz önce kendi sesinden dinlediniz Şivan Perver’i. Abdullah Öcalan terörist değil, Türkiye Cumhuriyetidir terörist dedi.”

TERÖRİSTLERİN CİRİT ATTIĞI ÜLKE

Başkanlık sistemi gelince bütün sorunların çözüleceğinin söylendiğini ifade eden Oğan, “15 sene boyunca AKP terörü çözemediği gibi tam tersine kontrol edilemez noktaya getirdi. Eskiden bir PKK, yanında DHKPC vardı, şimdi YPG’yi, yanına IŞİD’i eklediler. Türkiye, teröristlerin cirit attığı bir ülke haline geldi” dedi. Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 15 senedir ne yaptınız? “2002’de şehit sayısı 7 iken, bugün bir günde 7’nin çok üzerinde şehit gelmeye başladı. El Bab’tan da şehitler geliyor. Başkanlık gelince Türkiye’de terör sorunu çözülecekse başkanlık geldiği gün, ilk 3 veya 6 ay içinde bunun bir gizli formülü varsa açıklasınlar, biz de evet verelim. Biz vatan haini miyiz. O zaman soracağız.

15 SENE BOYUNCA SİZ NE YAPTINIZ?

Türkiye’de tarım ve hayvancılık, bu iktidar tarafından adeta toprağın altına gömüldü. Türkiye Gürcistan’dan saman ithal eder hale geldi. Ürettiğiniz ürünün Avrupa’ya satılmasında göreceksiniz, ciddi sıkıntı yaşayacaksınız. Avrupa pazarını evet oyuna kurban verdiler. Avrupa’dan artık ne turist gelecek ne herhangi bir ürünü satabileceğiz. Desinler ki, ‘bunlar 15 yıldır yapamadığımız işlerdi, şimdi başkanlık gelince sihirli formülle çözeceğiz.’ İstedikleri televizyona çıkıp tartışalım. 15 senedir bu sorunları niye çözemediler, şimdi bir kişiye bütün yetkiyi vererek nasıl çözecekler? Bizim hayır demek için en az 50 gerekçemiz var. Onlar da gelsinler, 18 maddeye 8 gerekçe koysunlar.

YEDİ SÜLALESİNİN TAMAMINI

Başkanının üç tane yardımcısı olur desinler örneğin. Kaç başkan yardımcısı olur bilmiyoruz, çünkü sınırsız. Yarın başkanlık geldiğinde Cumhurbaşkanı’nın oğlu başkan yardımcısı olmayacak, yenge hanım birinci yardımcı olmayacak desinler. Eniştesi, dayısı, torunu, akrabası, bunların başkan yardımcısı yapılmayacağına dair gerekçe sunsunlar. Ben de özür dileyeceğim. Böyle bir gerekçe yok. Öyle bir metin yazmışlar ki, isterse yedi sülalesinin tamamını başkan yardımcısı atayabilir. Şöförünü milletvekili yaptı, başkan yardımcısı yapar. Reza’nın önüne hergün yatan bakanları vardı ya, isterse Reza’yı başkan yardımcısı yapabilir. Türkiye’de 4 milyon Suriyeli var, 2023’de 10 milyona ulaşacak. Bir tane Suriyelinin başkan yardımcısı olmayacağını bir AKP’li kardeşimiz gelsin söylesin. Bedevi devleti değiliz Böyle bir sistem olur mu? Damadınızı getirip Enerji Bakanı yaptınız, yarın başkan yardımcısı yaptınız. Siz öldünüz ya da başınıza bir iş geldi. Seçilmeyen bir başkan yardımcısı, bütün Türktilye’nin oyunu almış meclise seni feshettim diyebilir.

BİZ BEDEVİ DEVLETİ DEĞİLİZ

5 bin yıllık geleneği olan koskoca Türkiye Cumhuriyetiyiz. Bizim başkanlığa karşı olma gerekçemiz, memleketimizin geleceği ve bekası için kaygı duymamızdan kaynaklanıyor. Diyorlar ki, başkanlığın süresi 5 senedir. Ben de iddia ediyorum, sınırsızdır diyorum. Gelin tartışalım. Biz demokrasi istiyoruz. Toplumun her ferdine eşit davranacak demokratik sistem içinde tarafsız bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Yarın akp’lilerin yaptığı zulümlerin aynısını akp’lilere yapan değil, herkesin hukuk önünde eşit olduğu sistem istiyoruz.

BAŞKANLIK BİR MACERA SİSTEMİDİR

Oysa 16 Nisan’da hayır oyu çıktığında Türkiye’de büyük rahatlama olacaktır. Mevcut Cumhurbaşkanı kabuğuna, sınırlarına çekilecektir. Vatandaşın tepesinde kılıç sallayan bürokratlar, kabuğuna çekilecekler. AKP il, ilçe başkanları kimseye artık parmak sallayamayacak.“
 

İlgili Haberler