Oğan'dan, 2. Erdoğan dönemi uyarısı

Oğan'dan, 2. Erdoğan dönemi uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden AKP Genel Başkanı olmasıyla ortaya çıkacak sorun konusunda MHP Genel Bşkan adayı Oğan'dan önemli bir uyarı ve çağrı geldi.

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yapılan kongrede AKPGenel Başkanı olmasıyla ilgi soyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bugün itibarıyla ‘Cumhurbaşkanını Koruma Kanunu’ değiştirilmelidir" çağrısında bulundu.

Oğan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla ‘Cumhurbaşkanını Koruma Kanunu’ değiştirilmelidir. Zira AKP Genel Başkanına yöneltilecek bir siyasi eleştiri, rahatlıkla savcılar tarafından Cumhurbaşkanına hakaret kapsamında değerlendirilip, muhatabına 1 ile 4 yıl arasında hapis cezası isteyebilir. Oysa Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı sıfatıyla istediği kişiyi en acımasız şekilde eleştirip hiçbir hukuki sorumluluk üstlenmeyecektir.

Bu durum siyaset açısında haksız rekabete sebep olabileceği gibi, rakiplerine karşı da art niyetli bir koza dönüşebilecektir. Meclisteki siyasi partilerin ve milletvekillerinin vakit geçirmeden bu konuda bir girişim başlatması son derece önemlidir.

Gerçi AKP iktidarları döneminde devlet ve belediye imkanları sonuna kadar kullanılarak haksız rekabet zaten vardı ama şimdi resmileşecek!"

İlgili Haberler