Erdoğan imzaladı: Öğrencilere telefon ve internet desteği Resmi Gazete'de

Erdoğan imzaladı: Öğrencilere telefon ve internet desteği Resmi Gazete'de
Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile, satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi aşmayan telefon ve bilgisayarlarda en fazla 5 bin 500 TL destek sağlanacak.

Açık öğretim öğrencileri hariç, 26 yaşından gün almamış üniversite öğrencilerine, nihai satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi aşmayan mobil telefon ve bilgisayar cihazlarının elektronik fatura ile yapılan satım alımlarında geçerli olmak üzere, bir defaya mahsus, teknolojik cihaz ve internet desteği verilecek.

Öğrencilere sağlanacak internet desteği, 12 ay boyunca ücretsiz olarak sunulacak.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 7734 sayılı karara göre, belirlenen şartlara uyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı üniversite öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz ve bir yıllık internet desteği sağlanacak.

Edinilen mobil telefon cihazları, destekten yararlanma tarihinden itibaren, en az iki tam yıl süre boyunca yalnız destekten yararlanan kişi tarafından kullanılacak. İnternet desteği ise bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz, aylık en fazla 10 gigabayt olacak şekilde söz konusu öğrenciler için sağlanacak.

İlgili Haberler