PKK'lı hainler Necmettin Öğretmeni şehit etti

PKK'lı hainler Necmettin Öğretmeni şehit etti
PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan 23 yaşındaki Necmettin öğretmen, şehit edildi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı köyünde öğretmenlik yapan 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz PKK tarafından şehit edildi.

7 gün önce tatil için memleketi Gümüşhane’ye giderken Tunceli-Pülümür karayolunda PKK tarafından kaçırılan öğretmenin aracı ateşe verilmişti. PKK tarafından kaçırılan öğretmenin şehit edildiği öğrenildi. 

5 GÜN HABER ALINAMAMIŞTI

Güvenlik birimlerinin verdiği bilgiye göre 7 gün önce saat 17.00 sularında Tunceli-Erzincan karayolunu 46'ıncı kilametreside yolu kesen bir grup PKK'lı teröristin öğretmen Necmettin Yılmaz'ın aracını durdurmak istediğini, durmayan araca ateş açılınca Necmettin Yılmaz'ın durmak zorunda kaldığı ve daha sonra aracının PKK'lılar tarafından yakılmış kendisi de kaçırılmıştı.

Baba Halit Yılmaz ise oğlunun geçen yıl Ekim ayında Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne atandığını belirterek, "Oğlum 1993 doğumlu, geçen yıl Ekim ayında Siverek'e öğretmen olarak atandı. Görev yaptığı köy okulunda, hem öğretmen hem müdür olarak görev yapıyordu. Yaz tatili için bizleri ziyaret için, memleketine gelmek için dün yola çıktı ve  gelişini beklerken jandarmadan bizi aradılar. Oğlumun aracının yakıldığını, kurşunlandığını ve kendisinden haber alınmadığını söylediler. Ben de gece yola çıkarak, Tunceli'ye geldim. Aracın yakıldığı yerde gördüm. Kim kaçırdı, yada kimler oğlumu götürdü hala bilmiyoruz. Allah rızası için insanlık namına oğlumun serbest bırakılmasını istiyoruz. Oğlum sadece öğretmendi, hiçbir suçu, günahı yok. Allah rızası için oğlum serbest bırakılsın" diye konuşmuştu.

AYBÜKE ÖĞRETMENİ DE ŞEHİT ETMİŞLERDİ

PKK 9 Haziran günü bombalı araçla geldikleri Batman'ın Kozluk ilçesinde AKP’li Kozluk İlçe Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına Kalaşnikoflu saldırı düzenlemişti. Saldırı sonrası yaşanan çatışmada olay yerinde bulunan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın da PKK tarafından başından vurularak şehit edilmişti.

İlgili Haberler