Öğretmene ek hizmet puanı müjdesi

Öğretmene ek hizmet puanı müjdesi
Okullardaki destek kurslarında görev alan öğretmenlere her ay için 0,5 hizmet puanı verilecek. Böylece bir öğretmen, 8 ay bu takviye kurslarında görev alırsa 4 puan almış olacak

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde değişiklik yapılacağını belirterek, “Okullarda verilen destek kurslarında görev alan öğretmenlerimize, her ay için 0,5 hizmet puanı vereceğiz.  Böylece bir öğretmen, 8 ay bu takviye kurslarında görev alırsa 4 puan almış olacak” dedi. Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Taslağı’ndaki yeni düzenlemeyle rotasyondan eş durumu atamalarına, öğretmenlere ek hizmet puanı teşvikinden aday öğretmenliğe getirilen performans sürecine kadar, birçok yenilik getiriliyor. Yürürlükteki yönetmelikte, öğretmenliğe ilk atamada tercih sayısı 25 iken, yeni düzenlemeyle tercih sayısı 40’a çıkarıldı. Fen ve sosyal bilimleri liselerine öğretmen alımında, daha önce sınav yapılırken, değişiklikle sosyal bilimleri liselerine öğretmen atamalarında hizmet puanı üstünlüğü esas alınacak. Spor liselerinin beden eğitimi öğretmenleri ve güzel sanatlar liselerinin müzik ve görsel sanatlar öğretmenleri de uygulama sınavıyla atanacak. Aydoğdu, zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra, öğretmen orada kalırsa, onlara da ek hizmet puanı vereceklerini belirterek şöyle devam etti: “Öğretmenin, birinci yıl için yüzde 25, ikinci yıl için yüzde 50, üçüncü yıl için ise yüzde 100 hizmet puanı artırılacak. Bu özellikle puanı yüksek olan okullarda, görev yapan öğretmenlerimize avantaj sağlayacak. Öğretmen, bir yerde 20 puan alıyor diyelim, 3 yıl zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra 60 puan alacak. Bundan sonra dördünce yıl 25, beşinci yıl için 30, altıncı yıl için ise 40 puan alacak. Böylece altı yılda 155 puanı olacak. 30 puanı olan bir yerde çalışırsa bu 200 puanı bile aşabilecek. Bu puan da meslekte yaklaşık 17 yıllık bir öğretmenin puanına eşdeğer.”

Kademeli rotasyon

Şehit ve gazi yakını öğretmenleri, engelli öğretmenleri ve özel eğitim okullarındaki öğretmenler rotasyondan muaf tutulacak. 30 Eylül itibarıyla aynı okulda 8 yıl görev yapan öğretmenler de rotasyona tabi tutulacak. 2014-2015’te 12 yıl, 2015-2016’da 11 yıl, 2016-2017’de 10 yıl, 2017-2018’de 9 yıl, daha sonraki yıl ise 8 yıl görev yapanlar rotasyona tabi tutulacak.