OHAL 3 ay daha uzatılıyor

OHAL 3 ay daha uzatılıyor
Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, OHAL'in 3 ay uzaltıldığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarının karşısına geçti.

İşte Kurtulmuş’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Dışişleri Bakanımız Suriye ve Irakla ilgili durumlarını müzakere ettik. Fırat Kalkanı operasyonu Suriye bütünlüğünün korunması, Suriye'nin kuzeyinde terör koridorunun önlenmesi için yaptığı bir operasyondur. Burada ÖSO unsurların Türkiye destek vermektedir. Bizim için başarılı şekilde devam etmektedir. Kırmızı çizgilerimiz sürmektedir. 

OHAL 3 AY DAHA UZATILDI

Bakanlar Kurulumuzda ele alınan konulardan birisi, 21.08 tarihinde yürürlüğe giren ve 19 Ekim'de sona erecek OHAL'in ikinci kere uzatılması ve 19 Ekim günü gece yarısı 01.00'de yenilenmesi kararıdır. Bakanlar Kurulumuz da tavsiye kararına uyarak 90 günlük süreyle uzatma kararı almıştır."

SORU-CEVAP

3 İLE YENİ GÖREVLENDİRME 

FETÖ mensubu olduğu, PKK mensubu olduğu için yerine vekil atanan "belediye başkan vekili" 30 belediye vardır. Bunlardan her birisi PKK desteği bir kısmı da FETÖ ilişkisinden dolayı görevden alındı. İhtiyaç duyulursa, terör örgütleriyle ilişkisi olan belediye başkanlarıyla ilgili gerekli kararlar alınır. Bunu keyifle yapıyoruz demiyoruz. İş makinasını çukur açmak için kullanmak hangi ülkede kabul edilebilir? Bunlar zorunluluk çerçevesinde alınmış kararlardır. Başka zorunluluk olursa kararlar alınmaktan çekinilmez. 

EKİM'DE 20 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 9 Ekim’de mülakatla 20 bin öğretmen daha alacağını açıklayan Kurtulmuş, "Milli Eğitim Bakanlığı’mızın Ekim ayının 9’unda mülakatla 20 bin öğretmeni daha alacağını bir müjde olarak ifade etmek isterim. Bu öğretmen kardeşlerimizin özellikle kalkınmada birinci derecede öncelikli bölgelere atanacağını söylemek isterim. Ekim ayının 9’unda öğretmen arkadaşlarımız Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine alınmış olacak" dedi.