OHAL'in kaldırılmasının ardından Gül'den ilk açıklama

OHAL'in kaldırılmasının ardından Gül'den ilk açıklama
OHAL sonrası terörle mücadeleye yönelik yasa teklifinin Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerine katılan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “OHAL'in sonlanması terörle mücadeleden vazgeçtiğimiz anlamına gelmez” dedi.

TBMM Adalet Komisyonu, terörle mücadele kapsamında yeni düzenlemeler içeren kanun teklifini görüşmek üzere AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplandı. Toplantıya, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı. 

Bakan Gül,  " OHAL, devleti saran kanserli hücreleri temizlemek için düşünülmüş bir çareydi. Bu süreçte ne özgürlükler güvenliğe, ne güvenlik özgürlüğe feda edilmemiştir. Bugün önemli bir gün önemli bir başlangıçtır. OHAL kararı verdiğimiz ilk gün amacımızın bugüne ulaşmak olduğunu belirtmiştik. OHAL'in sonlanması terörle mücadeleden vazgeçtiğimiz anlamına gelmez.  Terörün kanlı kirli yöntemleriyle devletin istikbalini biçimlendirmeye çalışanlar asla başarıya ulaşamayacaktır. Türkiye yüzleştiği tüm meydan okumalara cevap verecek güçtedir. Terörle mücadele hukuk düzeni ve evrensel ilkelerle devam edecektir. Bunlar bizim için olmazsa olmazlarımızdır" dedi.