OHAL'in süresi ne kadar olacak?

OHAL'in süresi ne kadar olacak?
Hükümet kanadının "bir buçuk ayda bitirilir" dediği OHAL süresi için Cumhurbaşkanı'nın "uzayabilir" demesi kafaları karıştırdı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından toplanan Milli Güvenlik Kurulu’nda masaya yatırılan olağanüstü hal kararı (OHAL) Bakanlar Kurulu'nda kabul edildikten sonra dün TBMM’de kabul edildi. Karara göre; OHAL 3 boyunca geçerli olacak ve gerekli görüldüğü takdirde 4 aya kadar varan sürelerle uzatılabilecek.

HÜKÜMET KANADI: 45 GÜN İÇİNDE KALDIRILIR

Konuyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş “OHAL'den 40-45 gün içinde sonuç alıp bitirmeyi planlıyoruz. Kesinlikle sokağa çıkma yasağı öngörmüyoruz. OHAL süresince günlük hayatı etkileyecek bir uygulama olmayacak” derken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise “Amacımız 3 ay dolmadan OHAL'i kaldırmaktır” yorumunda bulundu.

ERDOĞAN: OHAL’İ 3 AY DAHA UZATABİLİRİZ

Hükümet kanadından gelen bu açıklamaların ardından dün Reuters’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ‘tersi’ açıklamalarda bulundu. Erdoğan OHAL’in 3 ay daha uzatılabileceğini söyledi.

Darbe girişimi sonrasında yaşananlar için “Milletimiz yeni istiklal mücadelesinin adımını attı” diyen Erdoğan OHAL kararı için ise “Halkım kesinlikle endişeye kapılmasın, her şey yolundadır. Demokratik kurumlarının sağlıklı çalışması için. Devletin terör örgütleri üzerinde çok daha rahat hareket edebilmesi için OHAL kararı verildi. Üç ay sonra tekrar ikinci bir üç ayı talep edebiliriz” dedi.