Öksüz:"MHP iktidar olmasın diye darbe yapıldı"

Öksüz:"MHP iktidar olmasın diye darbe yapıldı"
Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği, üyelerini ünlü yazarlar ile buluşturmaya devam ediyor. Derneğin bu haftaki konuğu Prof. Dr. İskender Öksüz'dü..

Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği daha önce Ünlü yazar Hasan Erdem, Abdullah Mollaoğlu, Haluk Doğan, Doç. Dr. Yahya Kemal Taştan, Yağmur Tunalı, Doç. Dr. Erkan Göksu, Sergen Çirkin gibi bir yazar ve şair’i Balıkesir’e getirip üyeleri ile buluşturup, söyleşi ve panel yapmıştı.

Balıkesirli Yazarlar Derneğinin bu defa ki konuğu Ünlü yazar Prof. Dr. İskender Öksüz oldu. Balıkesirli yazarlar ile buluşan yazar çalışmaları ve kitapları hakkında düşüncelerini anlattı.

"MHP İKTİDARA GELMESİN DİYE DARBE YAPTILAR"

İskender Öksüz, 1960’lı yıllar için, “Biz Türkçü idik, Türkçülerdik, fikrin lideri Atsız Bey”di dedi. “Türkçüler Derneği çatısı altında bir araya gelinmişti, dernek üyelerinin numaraları vardı ve 1 numaralı üye Nihal Atsız’dı.”

Türkeş Bey’in Türkiye’ye gelişi ile hareketin siyasî alana da genişlediğini ve CKMP’nin Milliyetçi Hareket Partisi olduğu Adana Kongresi’nden de kısaca bahseden Öksüz, 1960 ihtilalinin “Ondörtler” diye bilinen grubu için şöyle konuştu: “Tanıdığım ondörtler, başta Türkeş Bey olmak üzere, hepsi son derece kültürlü, diplomat kibarlığına sâhip insanlardı. Dündar Taşer, Muzaffer Özdağ, Rıfat Baykal… Yakın zamanda kaybettiğimiz Ahmet Er için, bu vasıfların yanına bir de derviş-meşrepliği ekleyebiliriz.”

Öksüz, 1970’lerin sonuna doğru Milliyetçi Hareket’in ya tek başına yahut bir koalisyonda büyük ortak olarak iktidara geleceğinin belli olması üzerine 12 Eylül 1980 darbesinin yapıldığını söyledi. 

Ünlü yazar Öksüz ziyareti sonrası Başkan İrfan Ünsal ve Yazar Metin Savaş ile birlikte Balıkesir’in tarihi mekanlarını ve Balıkesir’in kuş bakışı seyir yeri olan Çamlık Tepesi ile Balıkesir’in yazlık mekanlarına ziyaret ettiler.

Metin Savaş / Balıkesir

oksuzbalikesir1.jpg