Oktay Vural istifa etti

Oktay Vural istifa etti
MHP'de beklenen oldu, Oktay Vural Grup Başkanvekilliği'nden istifa etti.

Oktay Vural'ın kurultay sürecinin yönetilmesinden ve Bahçeli'nin kongreye gitmek yerine değişim isteyenleri mahkeme kapılarında süründürmesinden rahatsızlık duyduğu ifade ediliyordu. Oktay Vural bugün aldığı kararla MHP'deki görevinden istifa etti. Basın mensuplarına verdiği ilk demecinde "Mevcut parti yönetimine inancım kalmadığından dolayı" dediği bildirildi. 

BAHÇELİ'NİN SON SÖZLERİ BARDAĞI TAŞIRDI

MHP'nin pazar günü yapılan kurultayından sonra Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamalara Oktay Vural'ın büyük tepki gösterdiği belirtiliyor. Tüzüğü değiştiren ve değişim isteyen delegelere karşı ağır hakaretlerde bulunan Bahçeli, Ülkücü camianın tepkisini çekmişti. Konuşma metnini okuduktan sonra Vural'ın "Efendim ifadeler çok ağır, bunları yumuşatmamız lazım" teklifinin dikkate alınmaması bardağı taşıran son damla olduğu söyleniyor. 

Vural'ın Bahçeli'nin dünkü konuşmasından sonra "Burada daha fazla duramam, tarihe böyle geçemeyiz" dediği öğrenildi. 

Vural'ın 10 Temmuz 2016'da tüzük kurultayında görevlendirilen kurul tarafından gerçekleştirilecek genel başkan seçimli kongreye de katılacağı bildirildi. 

ODASINDA BASIN MENSUPLARINA KONUŞTU

Oktay Vural, Meclis'teki odasında gazetecilerle bir araya geldi. Oktay Vural dünkü grup toplantısı sonrasında Genel Başkan Bahçeli'ye istifa edeceğini söylediğini bildirdi. Vural gazetecilerin muhaliflerle birlikte hareket edeceği ve Genel Başkanlığa aday olup olmayacağı sorularına yanıt vermedi. Oktay Vural, 10 Temmuz kurultayına giderken istifasının önemli olduğunun söylenmesi üzerine “Partimizi muhakkak geleceğe umutla taşıyacağız. İrademizi ortaya oyduk. Bizde davamıza ve partimize sorumlu olduğumuza göre değerlendirmelerimizi paylaşırız. Türkiye'mizin ve partimizin bizlere, gönül verenlerin beklentisi olan milyonlarca insan var. Bu konularla iliği değerlendirmelerimizi önümüzdeki süreçte değerlendireceğiz. Odamızı toplayacağız. Yeni bir odamız yok ama daha. diye konuştu.

YENİ İSTİFALAR OLUR MU?

Oktay Vural "Meclis grubunda bir çözülme olur mu?" sorusunu "MHP daima bir olur diri olur. MHP çok güçlü bir camiadır. Bunun hassasiyeti içinde herkes sorumluluk içindedir. Bu bakımdan kesinlikle böyle bir beklenti arayışları olanların hevesleri her zaman kursağında kalmıştır. Biz konuda bütün arkadaşlarımızla birlikte bizi buraya getiren iradeyle her zaman olmuşuzdur ve olacaktır. Milletvekillerinin de bu şuur içinde olduklarından gayet eminim" diye yanıtladı. 
 

1997'DEN BERİ BAHÇELİ'NİN EN GÜVENDİĞİ İSİMDİ

1997'de genel başkan seçilen Devlet Bahçeli'nin göreve geldiği günden bu yana en istikrarlı kişi olarak öne çıkan Oktay Vural, 18 Nisan 1999 seçimlerinde İzmir milletvekili olarak Meclis’e girmişti. 21. dönemin ardından 23, 24 ve 25’inci dönemlerde de milletvekili seçilen Vural 2001 yılında Enis Öksüz’ün istifası üzerine Ulaştırma Bakanlığı görevine getirilmişti. Vural; 23. dönemden itibaren de MHP’nin grupbaşkanvekiliydi.