Bu ateş bu ah sizi yakar beyler. Küçük öğrencinin ekonomik durumu anlatan sözleri. Okulda 2 liraya yediğim tost şu an 7 lira

Bu ateş bu ah sizi yakar beyler. Küçük öğrencinin ekonomik durumu anlatan sözleri. Okulda 2 liraya yediğim tost şu an 7 lira
İstanbul Ümraniye'de gerçekleştirilen bir sokak röportajında, 7. sınıf öğrencisi çocuğun ifadeleri sosyal medyanın gündemine oturdu.

Ucuz bir ülke istiyorum

''YOL TV'' isimli Youtube kanalının İstanbul Ümraniye''de bir sokak röportajı gerçekleştirdi. Röportajda, vatandaşlara doların düşüşü ve ekonomi hakkında sorular yönetildi.

Röportaj sırasında mikrofon uzatılan 7. sınıf öğrencisinin "Cebimde 4 lira param var, okulda yemek yiyemiyorum" ifadeleri dikkatleri çekti.

ÖĞRENCİNİN İFADELERİ ŞU ŞEKİLDE:

"Bir test kitabı 100 lira. Dolar 11 liraya düşmüş deniyor ama fiyatlar hala aynı. Öğrenciyim cebimde 4 lira param var. Onu da minibüs için taşıyorum. İnsanlar ülkenin zengin olduğunu söylüyor. Dolar düşmüş ama markette fiyatlar hala aynı. Dershaneye gitmek istiyorum ama pahalı. Geçen sene 2 liraya yediğim tost şu an 7 lira. Haftada sadece 1 kez dışarıdan yemek yiyebiliyorum, o da evim uzak olduğu için. Ben daha ucuz bir ülkede yaşamak isterim. Artık insanlar sadece karnını doyurmaya bakıyor. Başka yaptıkları bir şey yok."

 

İlgili Haberler