Okullar tam zamanlı mı açılacak? 6 Eylül 2021 okullar açılıyor mu?

Okullar tam zamanlı mı açılacak? 6 Eylül 2021 okullar açılıyor mu?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğrenci ve velilerin merakla bekledikleri ‘6 Eylül 2021 okullar açılacak mı’ sorusunun cevabını verdi. Yüz yüze eğitimde dev bir adım atacaklarını belirten Koca, beklenen müjdeyi verdi. Peki, 2021-2022 okullar tam zamanlı mı açılıyor?

Covid-19 salgınından dolayı geçtiğimiz 1,5 senede büyük bir sekteye uğrayan okullar, aşılanma süreci ile birlikte yeniden eğitim vermeye hazırlanıyor. Bu konuda bazı açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüz yüze eğitimde kararlı olduklarını yineleyerek öğrenci ve velilerin bekledikleri güzel haberleri verdi.

Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Koca, "Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze eğitim verecek, uygulamalı eğitimler aralıksız olarak devam edecektir. Artık aşı var." ifadelerine yer verince 6 Eylül 2021 okullar açılıyor mu sorusu akıllara geldi. 

OKULLAR TAM ZAMANLI MI AÇILACAK?

Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Koca, en net ve en yüksek sesle bir kez daha sesini duyurarak yüz yüze eğitimden 2021-2022 eğitim öğretim yılında asla vazgeçmeyeceklerini söyledi. Tüm seviyelerde okulları yüz yüze eğitim verecek, uygulamalı bir şekilde aralıksız olarak tam zamanlı olarak hazırladıklarını yineledi.

6 EYLÜL 2021 OKULLAR AÇILIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önceden de yapılan açıklamada, 2021-2022 eğitim öğretim yılında okulların 6 Eylül 2021 Pazartesi günü açılacağı vurgulanmıştı. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihinde de uyum eğitimi düzenlenecek.
 

İlgili Haberler