Okurlara test

Şimdi okurlarıma birkaç test yapacağım. Bütün testleri Davutoğlu yapacak değil ya. Ben de birkaç tane hazırladım. Onları yazacağım.
Aslında bu aklıma nereden geldi derseniz, IŞİD hakkında çok güzel bir kitap var elimde. Mehmet Ali Güller’in  “IŞİD Kara Terör”  isimli kitabı. Mehmet Ali Güller çok inandırıcı, çok zekice yaptığı analizlerle hem IŞİD’i, hem bu vesileyle IŞİD’in etrafındaki terörist grupları ve Türkiye’yi anlatıyor. Nelerini anlatıyor derseniz, bizi felakete sürükleyen iki saplantımızı anlatıyor. Biri Suriye, öbürü Dersim.
Davutoğlu hâlâ Suriye’ye girilmesinden bahsediyor, bizim PKK temsilcileri de televizyonlarda hâlâ Dersim’i en yanlış ve kötü biçimde haksızca Türkiye’nin üzerine atmaya çalışıyorlar.
Bütün ülkelerin, isyan eden, kendisine baş kaldıran kuvvetleri durdurma hakkı var ama Türkiye’nin yok.
Bu kitap hakkında daha geniş bir yazı yazacağım. Şimdi teste geliyorum.
Soru 1: Bir takım sefil kadın ve erkekleri, çocukları bir fotoğrafta gösteren bir resim görseniz, bu hadiseyi kimin yaptığını düşünürsünüz?
a- Napolyon
b- Bismark
c- Roosevelt
d- Atatürk
B- Arap ve Türkleri gerekirse zehirli gazla yok edelim diyen başbakan kimdir?
Churchill, İnönü, Saddam.
C- Kadınlarımızı toplayıp soydular ve çıplak resmini çektiler diyen kimdir.
İsrail, Turgut Özal, Suat Hayri Ürgüplü, Davutoğlu
D- Hastane gemilerini bombalamayan ülke hangisidir?
Japonya, Çin, Hindistan, Türkiye.
Şimdi cevaplarını veriyorum:
1- Bu hadiseyi yapmayan, bu hadisenin içinde olmayan devlet Türkiye, başkan da Atatürk’tür. Fotoğraftaki sefil insanlar ise Polonyalı Çingenelerdir.
B- Arap ve Türkleri gerekirse zehirli gazla yok edelim diyen, İngiliz Bahriye Nazırı (daha sonra başbakan) Winston Churchill’dir.
C- Bundan yakınan ülke İsrail’dir.
D- Elbette Türkiye’dir.
Biraz okusalar müfteriler, böyle tarihi yanlışlık yapmazlar. Hatta dünya tarihine açıklamalarından dolayı katkı sunmuş olurlar.

***

Bugün Öğretmenler Günü’ymüş. Bu günleri sevmem ama eski talebelerim çok seviyorlar. Muhakkak çiçek alıp gelirler. Benim eski talebelerim dediğime bakmayın, hepsi 40-50 yaşlarında. Gene de unutmamaları beni duygulandırıyor. Bu duygularla kendilerine teşekkür ederim. İçlerinde öğretmen olanlar var, ben de onların Öğretmenler Günü’nü kutlarım.

 

Yazarın Diğer Yazıları