Okutan'dan 'Yeni Parti' açıklaması

Okutan'dan 'Yeni Parti' açıklaması
Yeni parti çalışmaları hakkında bilgi veren Isparta Milletvekili Nuri Okutan, parti kurucusu olarak açıklanan isimlerle ilgili kamuoyundan çok önemli tepkiler aldıklarını ifade etti.

Bünyamin Öztürk / Yeniçağ

Yeni partinin Genel Başkanı Meral Akşener'in açıkladığı isimlerin toplumda heyecan yarattığını aktaran Nuri Okutan, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın devamı gelecek" diye konuştu. Okutan şöyle devam etti:

"Sayın Genel Başkanın açıkladığı isimler hakkında ilk etapta birkaç farklı görüş ortaya çıktı. 'MHP dışından isimler de parti kurucuları arasında varmış' şeklinde görüş beyan edenler oldu. 'Bilinen isimler var ama bilinmeyen genç isimler de var. Bu isimler kimdir?' şeklinde yaklaşımlar gösterildi. 'Kurucular kurulunda sayı bu kadar mı?' diyenler oldu. Yeni isimlerin kimler olduğu öğrenildikçe kamuoyunda heyecan dalgasının arttığını görüyoruz."

Yeni oluşumda tecrübe ve gençliğin bir arada olacağına işaret eden Okutan, kurucular kurulunda kaç kişi yer alacak yönünde bir sayı sınırlaması şimdilik yapmadıklarını söyledi. Türkiye'nin önemli isimleri ile görüşmelerin devam ettiğini bildiren Okutan, bazı önemli isimlerin parti kurucuları arasında yer almasa da parti yönetiminde yer alacağını belirtti.  Okutan, şunları anlattı:

"Kurucular kurulu ile ilgili bir sayı sınırlamamız yok. Çok kıymetli isimlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Bizler, 'Merkezde olacağız ve bütün Türkiye'yi kucaklayacağız' diye yola çıktık. Bu anlamda Türkiye'yi kucaklayama yönelik her kesimin temsil edildiği bir kurucular kurulu ve parti yönetimi ile milletimizin karşısına çıkacağız. Bir birinden kıymetli kamuoyunun yakından tanıdığı ve tecrübeleri ile güven veren isimler de olacak. Kendisini çok iyi yetiştirmiş Türkiye sevdalısı gençlerimizde olacak. Bu anlamda kimsenin şüphesi olmasın."

BELİRLENEN 30 KADAR İSİM KENARDA TUTULUYOR

Partinin ismi ve logosu üzerinde çalışmaların sürdüğünü de değinen Nuri Okutan, profesyonel bir ekibin sadece bu konu üzerinde çalıştığını kaydetti. Son olarak 30 kadar ismin kenarda tutulduğunu dile getiren Okutan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Parti ismi ve logo çalışması ile ilgili profesyonel bir ekip çalışmalarını sürdürüyor. Önerilen isimleri kamuoyu yoklamasına tabi tutuyoruz. Kamuoyu yoklamasından sonra tekrar değerlendirmeler yapılıyor. Şuana kadar elemelerden geçen ve kenarda tutulan 30 öneri var. Yeni yeni öneriler geliyor. Ama bu isimler üzerinde tekrar değerlendirmeler yapılacak. Tamamen bitmiş değil. İsim üzerinde çalışma yapmadan önce bizler toplumun beklentisi nedir bunun üzerinde bir çalışma yaptırmıştık. Bu kavramlar belirlendi ve bunlar üzerinde çalışmalar devam ediyor."

İlgili Haberler