Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Okuyucularıma yanıtlar

Çorum’dan yazan dikkatli okuyucum Sayın Nevzat Alkan çok dertli.  “İslam anahtar teslimi yobaza bırakıldı” dedikten sonra, ’yapraklı duvar takvimleri’konusunda adeta feryat ediyor. Sayın Alkan’ın sözleri şöyle: “Daha çok dinî vakıf ve kuruluşların yayımladığı; her günü yapraklı duvar takvimlerinin, verdiği tarihî bilgiler basit ve çağımızın çok gerisinde; halkı uyutmaya yönelik sözlerle dolu. Bu takvimlerde; mesela 10 Kasım tarihinde devletimizin kurucusu Atatürk’ün adı geçmiyor. Bu takvimler halkımızı geçmiş çağlarda yaşatmaya yönelik durgun bir zihniyeti besliyor. Bu takvimlerin piyasası çok geniş. Çağı yorumlayan, Türk milletinin değerlerine saygılı, vicdanlı ticaret adamlarının bu konuya eğilmesini istiyorum.” 
Okuyucumun bu sözleri hiç de yabana atılır cinsten değil. Sayın Alkan’ı duyarlılığından dolayı kutluyorum.
Hatay Türk Ocakları Yönetim Kurulu’na, çalışmalarıma gösterdiği ilgi ve takdir duyguları için çok teşekkür ediyorum. Şunu açıkça ifade etmeliyim ki; gerçek değer sizlersiniz. Eğer bir şeyler anlatabiliyorsam, sizlerden aldığım heyecanladır. Hiç merak etmeyiniz; sağlığım elverdiği sürece yazmaya devam edeceğim. Her birinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Yıllardır Almanya’da yaşayan sevgili Ali Bozkurt’a selam ve sevgilerimi iletiyorum. Macaristan’daki izimiz Gül Baba’yı ziyaret etmeyi ben de düşünüyorum. Yeri gelmişken  “Gül Baba”  eserini yazan Hoca Ahmet Yesevî Vakfı Başkanı değerli dostum Erdoğan Aslıyüce’yi tekrar kutluyorum. 
Genç okuyucum sevgili Taner’e sözlerim şudur: Vatanın bütünlüğünü dert edinmek, ’siyasete bulaşmak’demek değildir. Fitne Güneydoğu’da serbestçe geziniyor. Fitnenin böylesine korkusuzca gezinmesi elbette ülkemizi yönetenlerin aymazlığı sebebiyledir. İlinizdeki milliyetçi dernek ve vakıflarla ilgileniniz. Gazetemizin yazarlarını okuyunuz. Ayrıca Millî Düşünce Merkezi’nin konferanslarını sen ve arkadaşların internetten şu adreslerden izleyebilirsiniz. http://www.millikanal.com/, http://www.twitter.com/millikanal, http://www.youtube.com/millikanal, http://www.facebook.com/millikanal. Özellikle Devlet eski Bakanımız Sayın Sadi Somuncuoğlu’nun “Vatan Bölünmez” panelindeki “Vatanın ve milletin bütünlüğü tehlikededir” konulu konuşmasını kesinlikle izlemelisiniz. Bu konuşma sadece on dakikadır. Tüm halkımız ve özellikle siz gençler; on dakikalık bu konuşmaya zaman ayırmalısınız. Konuşmaya şu adresten ulaşabilirsiniz:
http://www.youtube.com/watch?v=TmZHk0KmIag&in dex=4&list=PLq0G4nP70heysAbL-eD0bhJTKBBarBJI4
Sayın Hasan Eser, “Osmanlı’nın Arka Bahçesi” kitabıma gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim. Hepimiz aynı dertlerden şikâyetçiyiz. Tarih okumak, yanlışların tekrar yaşanmaması içindir. 
Sayın Suat Turak, Cenap Şahabettin’in dediği gibi: “Biz atalarımız gibi olamayız. Çünkü onların başı üstünden kuş ve bulut geçiyordu; bizim başımız üstünden ise radyo dalgaları ve uçak geçiyor”. Bu konuda Mevlâna da güzel der: “Dün dünde kaldı cancağazım; bugün yeni şeyler söylemek lâzım”. Elbette her devir kendine özgü güzellikler taşır. Atalarımızın gönül tahtımıza işlediği, çağa uygun her güzel söz ve davranışlar elbette bizim millî kutsalımız. Bunları yaşatmalıyız. Ama bunun dışında, beynimizde ’gettolar’kurarak, geçmiş devirlerde yaşama isteği, sağlıklı bir ruh hâli olamaz. 
Uygun zamanlarda siz sevgili okuyucularıma yine sesleneceğim.
Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları