Olağanüstü kurultay çağrıları sürüyor

Olağanüstü kurultay çağrıları sürüyor
Sakarya ve Konya’dan sonra Antalya ve Kayseri’den de olağanüstü kurultay çağrısı geldi

MHP Genel Merkezi’ne baskı artıyor

MHP Antalya teşkilatlarında görev yapmış il ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu partililer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye partiyi olağanüstü genel kurultaya götürme çağrısında bulundu. Eski Kadın Kolları İl Başkanı Zerrin Ekebil, “Hezimete dönüşen 1 Kasım seçimlerinde 80 olan milletvekili sayısının 40’a düşmesine rağmen genel merkezin, başarı varmış gibi olduğu yerde durması, parti tabanında infial yaratmıştır” dedi.

Partimizin geleceği için...

“Diriliş ve İktidara Yürüyüş Hareketi” adı altında Kayseri’de bir araya gelen ve partinin değişik kademelerinde görev yapmış birçok Ülkücü, MHP Genel Merkezi’ne olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Grup adına konuşan Mustafa Öztürk, “Partimizin geleceğinin tartışılacağı en meşru zemin olan kurultayın toplamasını ve ülkücü iradenin tecellisine yol verilmesini bekliyoruz” dedi.  

 

Olağanüstü kurultay çağrıları sürüyor

MHP Antalya teşkilatlarında görev yapmış il ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu partililer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye partiyi olağanüstü genel kurultaya götürme çağrısında bulundu. Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen toplantıda grup adına konuşan eski Kadın Kolları İl Başkanı Zerrin Ekebil, “Hezimete dönüşen 1 Kasım seçimlerinde 80 olan milletvekili sayısının 40’a düşmesine ve bölücülerin desteklediği partinin dahi altında milletvekili çıkarmamıza rağmen, genel merkez yönetiminin başarısızlığı kabul ile öz eleştiri yerine, sanki başarı varmış gibi olduğu yer ve halde durması, parti tabanında infial yaratmıştır” dedi. Ekebil, Genel Başkan Bahçeli’nin, olağanüstü kurultaylarda genel başkanlık seçimi yapılmasını engelleyen tüzüğü değiştirmek üzere tüzük kurultayını toplaması gerektiğini, Bahçeli’nin bunu yapmaması halinde de büyük kurultay delegelerini göreve çağırdıklarını bildirdi. Ekebil, şunları kaydetti: “Türk milliyetçileri ve ülkücülerin iktidarına giden yolun açılması, üzerimizdeki umutsuzluk ve yılgınlık perdesinin yırtılması ve Türkiye’nin yeni ümitlere yelken açması için, değişim ve kurultay talebimizi kamuoyuna sunuyoruz. Değişimin, sadece şahıslarla değil, zihniyetlerle de gerçekleşmesi ve parti içi demokrasinin işler hale getirilerek, gelişimin sağlanması hedefine yönelik olması arzumuzdur.”

İktidara yürümek için şart

Kayseri’de de “Diriliş ve İktidara Yürüyüş Hareketi” adı altında bir araya gelen milletvekilliği, il başkanlığı, ilçe başkanlığı gibi partinin değişik kademelerinde görev yapmış birçok Ülkücü, MHP Genel Merkezi’ne olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Grup adına açıklama yapan Mustafa Öztürk, “50 yıldır MHP’ye oy veren seçmen bir çıkış yolu aramakta ve başarı istemektedir” dedi. Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçim kazanmak da kaybetmek de siyasetin gerçekleridir. Bu bakımdan sayın genel başkanımızın kendisini seçen genel kurul delegelerine güvenerek, partimizin  geleceğinin tartışılacağı en meşru zemin olan kurultayı toplamasını ve ülkücü iradenin tecellisine yol vermesini bekliyoruz. Bu kurultayla MHP’nin önünün açılacağına ve iktidara yürüyeceğine de yürekten inanıyoruz.” Mustafa Öztürk, “Sayın genel başkanımızın ‘önce ülkem, sonra partim, sonra ben’ ilkesinin gereğini yaparak olağanüstü kurultayı toplaması gerektiği hususundaki kanaatimizi, Türk kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz” ifadelerini kullandı. Önceki gün de MHP Sakarya ve Konya teşkilatlarından da olağanüstü kurultay çağrıları gelmişti. Yapılan çağrıda, MHP’nin iktidara yürüyebilmesi için bunun şart olduğu belirtilmişti.