Olay da yok gol

Daha önce yaşanan olaylar nedeniyle Beşiktaş seyircisinin alınmadığı ve emniyetin sıkı önlemler aldığı maçta bu kez ne olay vardı, ne de gol.Ancak her iki ekibin ortaya koyduğu açık futbol, golsüzlüğe rağmen futbolseverleri zaman zaman heyecanlandırdı..
Geldiği günden itibaren çok güvendiği iki isim Sivok ve Cisse’nin olmadığı karşılaşmada, Beşiktaş’ın tecrübeli hocası Mustafa Denizli, mecburi değişiklikler yapmıştı. Denizli, geri dörtlüde sağa Ali Tandoğan’ı almış,  İbrahim Toraman’ı Cisse’nin yerine çekerek, onun yerine de Gökhan Zan’ı oynatmıştı. Sivok’un yerine Ekrem’i oynatan Siyah Beyazlıların hocası Holosko, Delgado, Tello ile orta alanı kalabalık tutarak Holosko-Nobre ikilisiyle gol aradı.
Beşiktaş bu diziliş ile ilk yarıda daha çok sol kanattan rakip üstüne gitti. Tello ve  Ekrem ile bu bölgeden rakibi rahatsız eden siyah beyazılılarda, sağ kanatta Holosko ile Delgado hiç etkili olamadı. Kaptan Delgado’nun ilk yarıda yaptığı tek olumlu pasta Nobre’nin kaleciyi de geçmesine rağmen golü atamaması belki de Kartal’ı üç puandan etti. Ancak Bursaspor da aynı dakikalarda Sercan ile mutlak bir pozisyonu gole çeviremedi.
İkinci yarıda Mustafa Denizli günün iki etkisiz adamını birden değiştirdi. İlk yarıda bir türlü başarılı olamayan Holosko ve Nobre’yi oyundan alarak, Serdar Özkan ile Bobo’yu alan Denizli gol için son kozlarını da oynadı. Ancak bu değişiklikler de oyunun Beşiktaş lehine gelişmesini sağlamadı. Bu dakikalardan sonra da oyun her iki takım için karşılıklı ataklarla devam etti. Maçın son dakikalarında Delgado’nun yerine oyuna giren genç Batuhan’da maçın skorunu değiştiremedi.
Dün sahada futbol adına temiz bir mücadele ve zaman zaman heyecanlı posizyonlar vardı. Ancak Bursa’da beklenen iki şey olmadı; dün Atatürk Stadı’nda  ne olay vardı, ne de gol..

Yazarın Diğer Yazıları