Öldü sanılan bebeğin yaşadığı anlaşıldı

Öldü sanılan bebeğin yaşadığı anlaşıldı
Gaziantep'te 6 aylık doğan ve Suriyeli ailenin öldüğünü düşünerek defnedilmek üzere mezarlığa götürdüğü bebeğin ölüm raporu vermek için gelen 112 Acil Servis ekibince yaşadığı belirlendi.

Düztepe Mahallesi'nde yaşayan 6 aylık hamile Suriyeli Hila Alali, gece evinde erken doğum yaptı. Suriyeli aile, erken doğduğu için öldüğünü düşündükleri bebeği, sabah olmasını bekledikten sonra defnetmek üzere Yeşilkent Mezarlığı'na götürdü.

Mezarlık çalışanları evde doğan bebeğe ölüm raporu alınması için 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. Mezarlığa gelen Yeşilvadi 29 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna bağlı 112 Acil Servis ekibinde görevli paramedik Asena Mutlu, bebeği kucağına aldığında yaşadığını fark etti. Ambulansla hastaneye kaldırılan bebek yoğun bakıma alındı.

Acil tıp teknisyeni Talha Orhan da mesleğinin en mutlu anlarından birini yaşadığını ifade etti. Bebeğe “mucize” ismini verdiklerini aktaran Orhan, şunları kaydetti:

“Bu tür erken doğan bebeklerin yaşama şansı düşük oluyor genellikle. Hastane ortamında özel bakımlarla yaşamaları sağlanıyor. Bizim vakada da bebek zaten evde doğmuş, üstelik 6 saat bir köşede bekletilmiş. Yaşaması mucizeydi. Meslek hayatımda her türlü olay gördüm ama ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Bu nedenle 'mucize bebek' olarak adlandırdık."

Kentteki özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisi devam eden bebeğin, sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.